Думите на шефа на Инициативния комитет на проф. Анастас Герджиков

...
Думите на шефа на Инициативния комитет на проф. Анастас Герджиков
Коментари Харесай

Шефката на репресираните Лиляна Друмева пред ПИК за екшъна с Чолаков и Дончев: Във всяка партия ще се намерят хора, които искат да я овладеят. Борисов е търпелив, но ураганът предстои

Думите на шефа на Инициативния комитет на проф. Анастас Герджиков - Радомир Чолаков, че ГЕРБ е повече от Бойко Борисов и уклончивата позиция на Томислав Дончев за представянето на професора и на ГЕРБ на президентските и на парламентарните избори, взривиха стихия от мнения на последователи на партията, които остро се опълчват на изявленията на двамата.

Председателят на дългогодишния сътрудник на ГЕРБ в лицето на Съюза на репресираните от комунизма " Памет " Лиляна Друмева, която беше и народен представител от парламентарната група на партията, до момента в който тя управляваше, изрази безапелационното си противоречие с мненията на Чолаков и Дончев. Друмева е и член на Инициативния комитет на проф. Анастас Герджиков.
свързани новини236743на 03.10.2021319238на 26.09.2021
Ето какво съобщи тя пред ПИК:

- Г-жо Друмева, съгласна ли сте с мненията на шефа на Инициативния комитет на проф. Анастас Герджиков - Радомир Чолаков, че ГЕРБ е повече от Бойко Борисов и пораженческите увъртания на Томислав Дончев за представянето на ГЕРБ и професора от СУ на идните избори?

- За информация на всички, в Политическа партия ГЕРБ има независимост на словото! Ако искаш критикувай, в случай че искаш прави бележки, в случай че искаш се подмазвай колкото си щеш! Друг е въпросът кой и дали ще ти обърне внимание. Това общо взето се преценя от мощните на деня в ГЕРБ. Дотук нищо ново.

Нима във всяка партия не е по този начин, белким във всяка държавна администрация не е по този начин?!
свързани новини372021на 07.10.2021
Наблюдавам ГЕРБ от зимата на 2008 година Много неща се трансформираха, само че едно не! Лидерството на Бойко Борисов, бих споделила безспорното водачество! И това е естествено – той си я сътвори тази партия и той я води и до в този момент.

След 44-то Народно събрание в Народното събрание влязоха партии и хора еднодневки, без политическо лице, без ясна идея за ръководството на страната. Включително и в парламентарната група на ГЕРБ! Там има хора с нулева политическа просветеност и нулев престиж като експерти.

Много постоянно се случва, изключително в България, партии и хора дотолкоз да си повярват, че си мислят по какъв начин нищо няма да се случи без тях. Нещо повече, влизат в дълбоки води, без да знаят да плуват. Резултата е явен. От древността до наши дни постоянно има по един Фуше, само че единици са тези, въпреки и философи, които могат да оцелеят.

Героите на нашето време бързат, няма време, а и...на Борисов то било изтекло. Така си мислят те!

- Все отново ГЕРБ е лидерска партия, основана от Бойко Борисов и управлявала дълъг интервал от време точно под неговото управление. Възможно ли е освен да ръководи, само че и да съществува без него?

- ГЕРБ не може да съществува без Борисов. Движение за права и свободи няма да бъде същата партия без Ахмед Доган.

Въпреки това не желая да нарека ГЕРБ лидерска партия, тъй като Борисов прости прекалено много! Липсва глоба за сбъркалите, а неточности - доста! Загубихме София!

Когато всички викаха „ Осанна “ за Борисов, тези, които комфортно се криеха зад необятния му тил, си щракаха с пръсти и си играеха игрите, освен това нечестни! При това, излагайки с некомпетентността си престижа на партията, работеха за себе си и обкръжението си, и продължаваха да го заблуждават.

- В ГЕРБ сигурно има доста хора с огромни политически упоритости. Съществуват ли разнообразни кръгове и борба за преодоляването на тази партия, които да я подчинят на своите упоритости, а не на вижданията на водача й?

- Да не се чудим кой и по какъв начин си е разрешил да пренебрегне Борисов. Това съм го усещала и виждала и преди. Ето, че стигнахме дотук да задаваме обществено въпроса!

Както споделя Георги Марков, неточности има и в случай че те бъдат разисквани почтено, само че освен в Изпълнителната комисия, а да бъдем чути повече хора, уверена съм, че Борисов безпогрешно ще отдели сламата от зърното.

И като приказваме за неточности, вероятно една от главните аргументи за тях е нежеланието на Борисов да чуе хората, рецензията, настоятелните сигнали от структурите, че нещата не са наред.

Убедена съм, че някои от неуспехите можеха да се избегнат, в случай че бяхме чути. Огорчението пристигна и от това, че лоялността и безмълвното примирие бяха признати като единодушие с позволените неточности.

В днешно време лоялността е дефицитна стока. Не овчедушието, а лоялността, която не ти не разрешава да посочиш грешките, да изразиш противоречие. Липсата на връзка уморява и поражда обезсърчение, изключително за тези, които не са в ГЕРБ за персонални облаги, а тъй като работят за идея.

Това тотално обновяване не е на положително. Лично аз получих приветствие за 9 септември 1944 година, което в първия миг реших като насмешка, само че след това разбрах, че толкоз знае уважаемият господин за историята на България! А ГЕРБ е дясно-центристка партия! Нямам думи!

Във всяка партия и конструкция ще се намерят хора, които желаят да овладеят управлението. Борисов вероятно си мисли, че владее ситуацията. Той е доста толерантен! Боя се, че това скоро ще завърши. Ураганът следва. Колкото по-скоро, толкоз по-добре.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР