Думата password (парола) на английски език е най-популярната парола, използвана

...
Думата password (парола) на английски език е най-популярната парола, използвана
Коментари Харесай

Коя е най-използваната парола в света тази година?

Думата " password " (парола) на британски език е най-популярната ключова дума, употребена по света през 2022 година за отбрана на онлайн профили, заяви ТАСС. Данните са от доклад на компанията диспечер за пароли NordPass, анализирала употребяваните пароли от консуматори в 30 страни.

Според доклада на компанията думата " password " се употребява най-често от потребителите в Австралия, Англия и Индия.

На второ място по известност като ключова дума е последователността от числа " 123456 ". През последните две години тя оглавява класацията на NordPass за най-слабите пароли в света. Въпреки това тя към момента е най-популярната ключова дума за потребителите в Бразилия, Индонезия, Италия, Чили, Канада, Колумбия, Унгария, Малайзия и други страни.

Следващата най-предпочитана ключова дума е малко по-дългата цифрова поредност " 123456789 ", която е също толкоз ненадеждна, колкото е втората по известност ключова дума. Защитата й може да бъде преодоляна от зловредни стратегии за няколко секунди.

Най-популярната ключова дума в Съединени американски щати е " guest " (гост), която е четвъртата най-често избирана ключова дума в света. На пета позиция е съчетанието от следващи букви на англоезичната клавиатура " qwerty ", следвано от разнообразни елементарни цифрови комбинации като следващи или идентични числа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР