Духовността и родолюбието са в основата на просперитета на българската

...
Духовността и родолюбието са в основата на просперитета на българската
Коментари Харесай

Румен Радев: Духовността и родолюбието са в основата на просперитета на българската нация!

Духовността и родолюбието са в основата на просперитета на българската нация! Това съобщи президентът Румен Радев на гала на Дондуков 2 във връзка Деня на националните будители.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков, министър председателят Николай Денков, Йорданка Фандъкова, министри, общественици, изтъкнати дейци на културата и изкуството са посетители в гербовата зала на президентството.



Президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев одобри строя на Националната гвардейска част.

След церемонията в Гербовата зала на " Дондуков " 2 президентът насочи одобрение:

" Духовността, просветата и родолюбието са в основата на напредъка, единството, силата, самочувствието на българската нация. Вече повече от век 1 ноември ни напомня светлия образец на най-достойните представители на нашия народ - възрожденци, просветители, персони, които будят сърцата и душите на българите ".

" Голямата идея, същността на будителството остават неизменими. Това са младите, това са бъдещите генерации на България. Нашите деца гледат към бъдещето през технологиите, които дават обещание да ги създадат доста по-успешни от всеки път ", добави президентът Радев в своето приветствено слово.



По думите му будителството ни връща към нашите корени. Днес, на следващия ден и постоянно ще имаме потребност от нашите учители и просветители. За да не забравяме кои сме, с цел да помним най-важният урок, а точно мъдростта и силата, които да ни водят през ветровете и тестването на времето, сподели президентът.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР