Духовете на предишни обитатели периодично навестяват официалната резиденция на президента

...
Духовете на предишни обитатели периодично навестяват официалната резиденция на президента
Коментари Харесай

Привидения на президенти се навъртат в Белия дом

Духовете на предходни жители от време на време навестяват формалната резиденция на президента на Съединени американски щати Барак Обама – Белият дом. Според свидетелските показания на хора, нощували по една или друга причина във височайшото сдание, там се случват необясними феномени – злокобен смях, затръшване на порти, звук от стъпки или лай на кучета.

Няколко дни преди Барак Обама и фамилията му да се нанесат в Белия дом, предшественикът му Джордж Буш е сломен от кончината на 18-годишната си черна котка Индия.

Американските парапсихолози бързат да предупредят новия държавен глава, че не е изключено Индия да се причисли към призрачното котешко наличие във Вашингтон. Едно от най-известните привидения в комплекса от държавните здания е черен котарак, който от време на време може да бъде забелязан в пространствата на Белия дом и по алеята, водеща към него.

Опашатият фантом си има прякор – Котката Демон.

Видяли го за пръв път в навечерието на финансовата рецесия през 1929 г.у преди убийството на Джон Кенеди, а също и преди някои други огромни разтърсвания и нещастия. В Белия дом призракът с опашка е най-активен в тези интервали, когато президентството минава от едни ръце в други.

 Линкълн мемориал

Даниел Коен е създател на книгата " Фантоми животни ". Неговата версия за появяването на Котката Демон е обвързвана с 1800 година, когато имало настъпление на плъхове в Белия дом. Това наложило в постройката да бъдат пуснати десетки котки. След като си изпълнили задачата, ги изхвърлили от Белия дом, само че един от тях останал вечно негов жител.

По черния дявол е стреляно няколко пъти. Първият път подобен случай е разказан от американските вестници през 1862 година, а вторият - през 1898 година Куршумите обаче не отхвърлят котака от визитите му в резиденцията на Обама.

Джена Буш, една от двете дъщери на някогашния президент на Съединени американски щати, се е срещала с привидения, до момента в който живеела в Белия дом. Тя даже твърди, че в двореца живеят милиони призраци.

" Хората ще си помислят, че съм смахната. Но аз не се майтапя. Действително съм ги чувала там. Една нощ чух от камината в стаята си пеене, някой припяваше оперна песен. Когато описах за това на сестра си Барбара, тя не повярва, само че идната седмица, когато двете бяхме в същата стая, чухме същите звуци на пиано. Това беше претекст от 50-те ", прецизира Джена.

Дъщерята на Роналд Рейгън пък е виждала призрака на Абрахам Линкълн. Много чиновници в Белия дом също неведнъж са се сблъсквали с този фантом. 33-ият президент на Съединени американски щати Хари Труман, който си почивал, свирейки на пиано, също бил уверен, че си има слушател.

Линда е щерка на 36-ия президент Линдън Джонсън. Тя разказвала, че духовете се събирали в нейната стая. А някогашната първа дама на Съединени американски щати, в този момент държавен секретар, Хилъри Клинтън постоянно чувала странни звуци и стъпки на невидими хора.

Духът на Абрахам Линкълн се води за собственик в призрачния президентски замък. Застреляли го при терористичен акт през 1865 година в театрална ложа. Не след дълго в Белия дом почнали да виждат фантом, чийто контур доста се доближавал до този на Линкълн. Най-често стоял в Овалния кабинет и гледал към " Пенсилвания авеню ".

Най-много явявания на духа на Линкълн са били регистрирани по времето на ръководството на Рузвелт. Андрю Джаксън, прочут с прякора Стария орех, се увличал от спиритизъм. След гибелта си седмият президент на Съединени американски щати се включва към групата привидения, обитаващи Белия дом. Любовчия приживе, той си резервира привичките и като фантом. Секретарките в постройката се оплаквали, че чуват недвусмисленото му кикотене.

" През 1961 година оправях леглото в Розовата спалня за идната аудиенция на кралица Елизабет. Наклоних се и внезапно почувствах някакво допиране по гърба. Ръката продължи да се движи надолу и ме шляпна по дупето. Изправих се внезапно, само че в стаята нямаше никой. Когато чух присъщия хилеж, се усетих защо става дума и излетях като патрон от стаята ", споделя една някогашните сътруднички на Белия дом Лилиан Паркс.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР