Дубайската компания Камелишъс (Camelicious) представи в неделя на международно изложение

...
Дубайската компания Камелишъс (Camelicious) представи в неделя на международно изложение
Коментари Харесай

Дубайска фирма представи първото адаптирано мляко от камила

Дубайската компания " Камелишъс " (Camelicious) показа в неделя на интернационално ревю за храни първото в света приспособено мляко за бебета, основано на основата на камилско мляко.

Генералният шеф Саед Джума бин Субаих разяснява, че " камилското мляко е интегрална част от арабската и ислямската просвета и от наследството и културата на Обединените арабски емирства, в частност ".

За създаването на разтворимия артикул са помагали и интернационалните експерти по бебешки млека. Формулата на " Камелишъс " може да се употребява за деца сред 1 и 3 години. Според основателите му то защищава от анемия и доставя тялото с значими за здравето минерали, калций и витамини.

За разлика от това на кравата, млякото на камилата е с много по-ниско наличие на мазнини - към 50% по -малко, изяснява компанията. В същото време в него има 3 до 5 пъти повече витамин С и не е известно да провокира алергии.

Идеята за бизнес с камилско мляко се ражда в Дубай преди към 25 години и през днешния ден компанията предлага най-различни артикули - от пресни и десертни млека до сладоледи.

 Дубайска компания показа първото приспособено мляко от камила
© camelicious.ae
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР