Дубай все повече инвестира в устойчиви, зелени проекти. Съвсем скоро

...
Дубай все повече инвестира в устойчиви, зелени проекти. Съвсем скоро
Коментари Харесай

Дубай гледа към по-зелено бъдеще с два амбициозни проекта

Дубай от ден на ден влага в устойчиви, зелени планове. Съвсем скоро столицата на Обединените арабски емирства може да се снабди с градска, закрита автомагистрала от ново потомство, както и с упорит план за стабилно земеделие, предава CNN Travel.

Дължината на автомагистралата ще е над 93 километра. Тя обаче няма да е за коли, а за пешеходци и велосипедисти. Амбициозният план е на дубайската компания URB. 



Ако бъде издигната, „ The Loop “ ще бъде „ най-умната “ инфраструктура за колоездене и тичане в целия свят, съгласно изпълнителния шеф на URB Бахараш Багериан. Масивната структура е проектирана да обкръжава Дубай, осигурявайки „ зелен кулоар “ без коли, изпълнен с дървета и растения. 

Проектът има за цел да трансформира Дубай в най-свързания град на Земята във връзка с ходенето пешком или карането на колело “, добави той.

URB също по този начин е създала голям агротуристически план за пустинята на Дубай, който съгласно Багериан, може да се трансформира в нов пример за стабилно земеделие, екологично обучение и зелен туризъм.„ Agri Hub “ ще покрива почти 40 хектара, ще отвори над 10 хиляди работни места и ще разполага с пространства за обучение и проучвания, както и екохижи, селскостопански магазини заведения за хранене и кафенета.



Багериан споделя, че визитата в Agri Hub ще помогне на гостите да схванат и да се ангажират повече с устойчиви практики. „ Това ще отвори мозъците на хората “, споделя той.

С този план ние се опитваме да надградим модела на селския туризъм, тъй че да е от изгода за всички. Независимо дали сте търговец на дребно, дали вие сте фермер, изключително в случай че сте консуматор – има по-екологична стопанска система за всеки. “
Преход към по-зелена стопанска система
Багериан преди този момент е управлявал плановете за „ Устойчивият град “ в Дубай и е работил върху сходни зелени общности, които сега се построяват в Оман, и остров Яс в Абу Даби.

Целият свят се движи към по-екологична стопанска система “, споделя Багериан. „ Най-силните стопански системи ще бъдат тези, които са в положение да преминат към резистентност допустимо най-рано с планове като тези. “

Змиевидната конструкция на Agri Hub ще бъде завършена като голям железен заслон и облицована с авансово излят бетон. Съоръжението ще има лична апаратура за биогаз и генериране на сила от органични боклуци. Части от комплекса ще бъдат отчасти подземен, с цел да се поддържат постройките хладни.



Тъй като прясната вода е нищожна в Дубай, планът е предопределен да включва биосолно земеделие, при което културите се отглеждат в солена вода и се употребява рециклирана вода от обекта за напояване на площи. Тези зони ще включват растения, устойчиви на суша, които не изискват напояване и основават местообитание за птици и инсекти.

URB споделя, че плановете ще бъдат финансирани от частни вложители и че сега подхваща изследвания, с цел да откри най-хубавото място за развиване на Agri Hub. Багериан се надява построяването на Agri Hub да стартира през 2024 година Loop пък може да бъде подготвен до 2040 година
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинДубай велосипеден път стабилно земеделие автомагистрала ПоследниНай-четениЛюбопитно 52 Дубай гледа към по-зелено бъдеще с два амбициозни плана Компании 1740 Lidl България няма да понижава животинските артикули Европари 1600 Новата районна европрограма ще разрешава и саниране на къщи Накратко 948 Вечерни вести: Газът през март може да поевтинее още; Ще паднат ли цените на парцелите? Транспорт 332 Европейска комисия разреши нова пролонгация за концесионните такси на летищата Варна и Бургас Здравеопазване 268 Процедурата за шестте медицински хеликоптера може да продължи Телекомуникации 1724 Vivacom дава безвъзмездни интернационалните диалози към Турция и Сирия Енергетика 424 „ Булгаргаз “ предлага газът да поевтинее още през март Компании 740 Disney редуцира 7000 чиновници в проект да свие разноските с $5.5 милиарда Хай-тек 992 Втори уеб браузър внедрява ChatGPT Енергетика 8014 Какво се случва с цените на дизела след ембаргото? Енергетика 4361 Накъде тече съветският нефт Транспорт 4166 НКЖИ започва търга за построяването на интермодален терминал в Русе Бюджет и финанси 4073 Кабинетът ще прави „ стена на срама “, с цел да накара търговците да смъкват цените Енергетика 3509 BP забавя зеления си преход след рекордна облага от $28 милиарда Компании 3401 За ден Alphabet изгуби $100 милиарда поради прибързания си отговор на ChatGPT Компании 3071 Смартфоните на месец февруари във Vivacom са два модела Huawei Компании 2594 „ Главболгарстрой “ към този момент поглежда към водорода Компании 2522 Най-големият производител на цимент в света купува поредна покривна компания ПолитикаОбновена 2459 Прокуратурата упрекна някогашния енергиен министър поради „ Булгаргаз “ Всички новини19:00 Накратко 52 Вечерни вести: Газът през март може да поевтинее още; Ще паднат ли цените на парцелите?Още от ЛюбопитноВиж всичкиТрули – античното архитектурно знамение на Италия (снимки)
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР