Дубай строи поредното чудо. Този път става дума за вертикален

...
Дубай строи поредното чудо. Този път става дума за вертикален
Коментари Харесай

Тук строят вертикален град

Дубай строи следващото знамение. Този път става дума за отвесен град. Височината му ще е 750 метра и ще се състои от 300 етажа. Визията е дело на италианския проектант Лука Курчи. The Link – както е името на постройката, ще помогне на емирството да се оправи ненапълно с бързите темпове, с които се разраства градът и всеобщото му пренаселване. 300-етажната постройка ще се свързва с близките постройки чрез мостове. Балконите ще бъдат окичени с растения и зеленина.

За пръв път планът беше показан на ревю в Дубай през 2019 година А в този момент частният и държавен браншове в Обединените арабски емирства са се заинтересували от него.

Сградата ще е по-голяма версия на плана Bosco Verticale, който беше издигнат в Милано през 2014 година

Инвестицията в The Link, евентуално ще надвиши 1 милиарда USD, само че екологичните изгоди ще са доста по-големи и разноските, които ще направи емирството ще са съизмерими. Екологичната успеваемост включва система за изкуствен интелект за контролиране на температурата, равнището на СО2 и влажността.

Проектът включва една постройка на 300 етажа, с потенциал на обитаване до 100 000 души и три по-малки постройки, в които ще може да живеят същият брой хора.

Цялата инфраструктура ще бъде ситуирана на първите 5 етажа: офиси, държавен департамент, учебен и медицински център, хотел, SPA, фитнес и мол.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР