ДУБАЙ (Ройтерс) - Лидерът на йеменските хуси предупреди в сряда,

...
ДУБАЙ (Ройтерс) - Лидерът на йеменските хуси предупреди в сряда,
Коментари Харесай

Лидерът на хусите заплашва да атакува военни кораби на САЩ, ако Вашингтон се насочи към Йемен

ДУБАЙ (Ройтерс) - Лидерът на йеменските хуси предизвести в сряда, че ще ударят военни кораби на Съединени американски щати, в случай че подкрепяните от Иран милиции бъдат ориентирани от Вашингтон, което тази седмица сложи сътвори многонационална мощ за противопоставяне на офанзивите на хутите против търговски кораби в Червено море.

Хусите, които управляват големи количества територия в Йемен след години на война, от предишния месец стреляха с дронове и ракети по интернационалните кораби плаващи през Червено море, офанзиви съгласно него дават отговор на нападението на Израел против Ивицата Газа.

Ръководената от Съединени американски щати самодейност за сигурност ще види Вашингтон и 10 други, най-вече страни от НАТО, да патрулират Червено море, с цел да възпират и да реагират бъдещи офанзиви на хутите, които до момента са довели до пренасочване на огромни световни корабни линии към Африка вместо това.

„ Няма да стоим със скръстени ръце, в случай че американците се изкушат да ескалират още повече и да извършат нелепости, като се насочат към страната ни или в...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР