ДУБАЙ, Обединени арабски емирства (AP) — С клонче листа и

...
ДУБАЙ, Обединени арабски емирства (AP) — С клонче листа и
Коментари Харесай

На COP28 жените от коренното население имат послание към лидерите: Вижте какво правим. И слушайте

ДУБАЙ, Обединени арабски емирства (AP) — С стръкче листа и дъждовна вода, пренесени от нейния остров във Филипините, Грейс Талауаг насочи молитва и благословия за своята делегация и фенове в зала за договаряния на срещата на върха на Организация на обединените нации за климата. Листата включваха бамбук, с цел да показа устойчивостта, нужна за справяне с изменението на климата, и нефритова лоза, пълзящо растение, за което Талауаг сподели, че „ ще се изкачи на всяко дърво в джунглата, с цел да види светлината “.

Последното символизира нейната вяра, че договарящите в диалозите на COP28 „ ще се вслушат в гласовете на коренното население “ — изключително на дамите от коренното население, които са пътували до конференцията, с цел да споделят скъпи хрумвания за справяне с някои от провокациите на изменението на климата.

Общностите на първа линия ще обменят най-хубавите си практики на диалозите за климата. Но те въпреки всичко биха желали да видят по-приобщаваща среща на върха, която да ги направи неразделна част от г...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР