ДСБ/Нова република, „Да, България”, „Зелените” и ДЕОС обявиха създаването на

...
ДСБ/Нова република, „Да, България”, „Зелените” и ДЕОС обявиха създаването на
Коментари Харесай

Десни формации създадоха инициатива „Български манифест за Европа”

ДСБ/Нова република, „ Да, България”, „ Зелените” и ДЕОС оповестиха основаването на общата самодейност „ Български манифест за Европа”. Към тях се причисли и Български земеделски народен съюз, който е напуснал Реформаторския блок.

Христо Иванов от „ Да България” акцентира, че новата платформа не е предизборна и не е коалиция, а е самодейност против държавната агитация.

„ Под пропагандата и банкетния звук за председателството се правят ежедневни офанзиви на базови права. Създават се репресивни принадлежности, които се употребяват против медии и публицисти, погазват се съществени правила на правото, в това число въвеждане на закони със задна дата”, разяснява Иванов. Според него това не е инцидентно и е опит за по-нататъшното преодоляване на страната.

При оповестяването на манифеста бяха показани и група специалисти, които ще работят за неговото създаване в околните месеци.

Сред тях са някогашният водач на ДСБ Радан Кънев , някогашният народен представител от Реформаторския блок Мартин Димитров , евродепутатът Светослав Малинов , дипломатът Стефан Тафров , някогашният длъжностен министър на защитата Велизар Шаламанов , политологът Христо Анастасов , преподавателят по право на Европейски Съюз доктор Христо Христев , ръководителят на Центъра за модернизиране на политики Юлиана Николова , специалистът по осведомителни технологии Боян Юруков и др.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР