Дружеството Сортови семена - Елит, което трябваше да изкупи зърно

...
Дружеството Сортови семена - Елит, което трябваше да изкупи зърно
Коментари Харесай

Саботаж с изкупуването на зърно! Земеделският министър бесен

Дружеството „ Сортови семена - Елит ”, което трябваше да изкупи зърно на стойност 1.1 милиарда лв. за обезпечаване на продоволствената сигурност на страната, се е отказало от договорката.

Решението за това е взето на 14 март, ден преди Министерски съвет да вземе решението за разпределяне на нужните средства.

Дружеството саботира дейностите на държавното управление, съобщи земеделският министър Иван Иванов. Той посочи, че настоящето управление на " Сортови семена " е назначено от кабинета на ГЕРБ.

Иванов прикани управлението на сдружението да подаде оставка и да спре да попречва работата на държавното управление.

" В Министерски съвет ще бъдат показани различни разновидности.  Хората в сдружението подадоха и своите заявление за овакантяване, с което блокират процедурата да бъдат заменени. Защото по контракт би трябвало да спазят едномесечно предупреждение, преди да бъдат смени от управата на сдружението ", пшосочи земеделският министър.

Той добави, че с това се забавят нужните ограничения, които държавното управление е взело, с цел да отбрани българския народ.

" Безотговорно е в миг на умишлена далавера, засягаща цените на горивата и съществени храни, да саботират дейностите на институциите ", съобщи Иванов.

Той изясни, че Министерство на земеделието е почнало да създава аварийни разновидности, които да бъдат обсъждани в Министерски съвет с други структури на министерството.

" Това е едно жестоко и грозно деяние от страна на представители на партия ГЕРБ, сподели Иванов. - Това е част от акцията, която се пробва да сложи на колене българската страна и нейните жители ", уточни министърът.

Министърът изясни, че сдружението не е в разпродажба и предметът му на 100% съответствал на задачите на изкупуването, поради което било определено. Причината да не стане посредством " Държавния запас " била, че отпуснатите от държавното управление 1,1 милиарда лева не били средства от централния бюджет, а под линия - от даден и върнат заем от енергетиката.

Всичко това може да забави изкупуването на зърното с месец. Условие към производителите и търговците, от които ще бъде купено е да обезпечат и съхраняването му.

След среща с представители на производители на плодове и зеленчуци министър Иванов сподели, че е получил тяхното увещание, че митингите им ще бъдат прекъснати.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР