Дружеството-собственик на лятната къпалня Мария Луиза“ в Борисовата градина в

...
Дружеството-собственик на лятната къпалня Мария Луиза“ в Борисовата градина в
Коментари Харесай

Къпалнята "Мария Луиза" ще бъде възстановена от фирмата-собственик

Дружеството-собственик на лятната къпалня „ Мария Луиза “ в Борисовата градина в София има желание да спре разрухата на обекта, да го възвърне и отвори за гости. Съобщението е на „ Парк Мария Луиза “ АД и е направено от Тодор Тодоров, началник на плановете на компанията. Комплексът не действа от 2005 г. 

„ Изразяваме нашето желание да възстановим къпалнята " Мария Луиза " в нейните действителни граници. През другата седмица внасяме заявление за издаване на виза за планиране, която се надяваме до няколко месеца да ни бъде издадена “, разгласи Тодоров. Той сподели още, че в това време оградата на къпалнята би трябвало да бъде преместена, с цел да дава отговор на действителните граници на парцела. Каква ще бъде цената на инвестицията ще стане ясно, откакто бъде издадена визата за планиране, посочи Тодоров. „ Комплексът е доста огромен и неговото положение е доста неприятно, само че ние сме мощно стимулирани да променим това състояние и в най-скоро време плувният комплекс да бъде реконструиран и отворен към парка и жителите на София “, сподели още той.

" Идеята ни е къпалнята да стане по-достъпна за жителите, да има по-малко огради и стълби, с цел да могат повече фамилии с деца и хора с увреждания да я посещават. Къпалнята ще е част от Борисовата градина, а не както в този момент - уединен остров. Басейните ще се запазят и реконструират, има установени много тежки градивни нарушавания - на трибуните, кулата за високи скокове е много зле и има много елементи от постройката, които са си напряко рискови ", изясни арх. Невена Русева, шеф планове в проектантското бюро „ Десет “, което е наето за възобновяване на комплекса. „ В подземните две равнища на къпалнята пък ще могат да се употребяват за спа център, съблекални и други развлекателни центрове. Ще има кафета и заведения за хранене, само че ще бъде на сегашната си повърхност. Парковата част на комплекса пък ще се отвори към Борисовата градина и ще има алеи и детски площадки, фонтани и чешмички. Ще ма и минерален басейн, тъй като там има извор, който в никакъв случай не се е употребил. Комплексът ще може да се употребява и от професионални спортисти. Ще запазим изискванията за провеждането на надпревари ", изясни арх. Русева.

Очаквайте детайлности!
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР