Дружеството на депутата от ДПС Делян Пеевски Интръст ЕАД, продава

...
Дружеството на депутата от ДПС Делян Пеевски Интръст ЕАД, продава
Коментари Харесай

Пеевски продава 50% от вестникарския си бизнес на "Ню имидж"

Дружеството на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски " Интръст " ЕАД, продава половината от бизнеса си с печатни медии на компанията " Ню Имидж България ". Това се споделя в известие от името на двете компании, оповестено от организация " Фокус ".

Продавачът и купувачът са подписали прелиминарен контракт, с който " Ню имидж " получава 50% от капитала на " Телеграф Медиа " ЕООД - сдружението издател на вестниците " Телеграф ", " Монитор ", " Политика " и " Меридиан мач ", и акционер в районната медия " Издателска къща Борба " АД.

" Приключването на договорката ще се извърши след изговаряне на Комисията за защита на конкуренцията. Печатните издания, предмет на договорката, са измежду водещите в страната, като всекидневникът " Телеграф " е изданието с най-голям тираж и продаваемост на българския вестникарски пазар. " Ню Имидж България " ЕАД основава особено за задачата на договорката ново дъщерно сдружение, което да придобие дяловото присъединяване ", се споделя в известието.

За " Ню Имидж България " ЕАД в него се споделя, че е част от американската компания " Nu Image Inc. ", чиято активност е произвеждане на филми, и притежател на филмовото студио " Ню Бояна филм ".

Посредством договорката страните желаят да развият активността на печатните медии, като ще работят взаимно за основаване на високи журналистическите стандарти и одобряването на медийния плурализъм ", продължава известието.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР