Дружеството, квалифицирано за подемни ремонти на модернизираните локомотиви на БДЖ,

...
Дружеството, квалифицирано за подемни ремонти на модернизираните локомотиви на БДЖ,
Коментари Харесай

Пред фалит е дружеството, ремонтирало локомотивите на БДЖ

Дружеството, квалифицирано за подемни поправки на осъвременените локомотиви на БДЖ, може да банкрутира, сигнализират от компанията.

При регистриране на банкрут на " БДЖ-Кончар " АД, цялата техническа документи ще би трябвало да бъде върната на " Кончар-КЕВ " Загреб. Тогава в България към този момент няма да има кой да прави подемни поправки на осъвременените локомотиви, пишат от компанията и напомнят, че и експертите ще излязат от системата на жп ремонтите.

Девет месеца след конференция за поддръжка на осъвременени локомотиви от БДЖ нито са избрали реализатор, нито са актуализирали офертата. Това осведомиха от сдружението, което може да ремонтира осъвременените локомотиви - " БДЖ-Кончар ", цитирайки конференция от 20 март 2018 година

Тогава бе показана процедура за поддръжка на осъвременените локомотиви серия 46-200, 44-001 и 44-002, благосъстоятелност на " БДЖ-ПП " ЕООД. Според сдружението 9 месеца по-късно поръчката не е изменена. Това дава опция да бъде определена " вярната " компания. Интересно е, че за тези 9 месеца броят на локомотивите, останали за поддържане, е доста намалял, само че поръчката не е поправена.

В момента сдружение " БДЖ-Кончар " АД е в процедура по неплатежоспособност. Ежедневно се съкратяват периодите за неговото излекуване.

Това е единственото сдружение в България, което може да извърши подемни поправки на осъвременените локомотиви, защото единствено на тях публично е предоставена нужната техническа документи, пишат от компанията.

" Но макар все по-влошаващото се положение на тези локомотиви, чиято численост в изолираност нараства непрекъснато, БДЖ за последните години е похарчило 400 000 лв. държавни пари, които получава безплатно от нашите джобове, с цел да съди " БДЖ-Кончар " АД в правосъдни производства, които в последна сметка губи. А с тези пари можеха да бъдат възстановявани локомотиви ", пишат от сдружението.

Те се питат каква ли е сумата, изхарчена за изгубени каузи и с други сдружения, която, сппоред тях е безотчетна и никой не търси сметка от виновните за това лица.

" За последните 3 години, юристите на БДЖ не съумяха да намерят нито един законов вид, в който да възложат на " БДЖ-Кончар " АД даже и поправки по нужда, само че в това време може да видите контракт, подписан с компанията, която в последните години систематично съсипваше осъвременените локомотиви, чийто предмет е " Профилактика на микропроцесорните системи на електрически локомотиви 46-200 и 44-001, 44-002 ", се споделя в сигнала, изпратен до редакцията ни. В него се прецизира, че едната компания е на половина благосъстоятелност на БДЖ, а другата е 100 % частна.
Именно микропроцесорните системи са обект на техническата документи, индустриалната благосъстоятелност на " Кончар-КЕВ " Загреб, предоставена за прилагане на " БДЖ-Кончар " АД с контракт, сред двете сдружения.

От сдружението се питат по какъв начин с частната компания може да бъде подписан контракт без съобщение, а с производителите на локомотивите, които ги поддържаха в чудесно положение, няма такова съглашение.

" Вероятният отговор още веднъж ще бъде липса на документ - " БДЖ-Кончар " АД беше сертифицирано до края на 2018 година през " БДЖ-ПП " ЕООД. Но очевидно просто не би трябвало да му се разпореждат никакви поръчки до момента в който най-сетне не изчезне ", се споделя в сигнала до медиите.

От компанията ползват и отворено писмо до изпълнителния шеф на изпълнителна организация " Железопътна администрация " (ИАЖА) Веселин Василев. Отговор на писмото към момента се чака.

Според създателите на сигнала, тяхното сдружение е направило десетки капитални и подемни поправки както на локомотиви, благосъстоятелност както на БДЖ, по този начин и на частните превозвачи в България. Освен модернизацията на локомотивите 46-200, в него са осъвременени даже и локомотиви на сръбските железници.

Всички локомотиви на частните превозвачи, пуснати в употреба до 2015 година, са минали през " БДЖ-Кончар " АД за подготовка за лицензиране. В сдружението са възобновени и пуснати в придвижване в това число локомотиви, които са били отписани като невъзможни за възобновяване.

От ремонтното сдружение чакат и среща с транспортния министър Росен Желязков. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР