Дружеството Кауфланд България откри днес четвъртият си хипермаркет във Варна.

...
Дружеството Кауфланд България откри днес четвъртият си хипермаркет във Варна.
Коментари Харесай

"Кауфланд" откри четвърти магазин във Варна за близо 30 млн. лв.

Дружеството " Кауфланд България " откри през днешния ден четвъртият си хипермаркет във Варна. Той е с близо 4 хиляди кв.м. комерсиална повърхност и съгласно публикуваното известие показва новата идея, по която от тук нататък ще бъдат изграждани магазините от веригата. След откриването на обекта във Варна, хипермаркетите с марката Kaufland в цялата страна са към този момент 58.

С новия магазин вложенията " на зелено ", които " Кауфланд България " е направила от стъпването си у нас през 2006г. до в този момент доближават 1.4 милиарда лева, оповестиха от компанията. Инвестицията единствено в новия филиал във Варна е за към 30 млн. лева

Новият обект от веригата се намира в жилищен комплекс " Бриз юг " във Варна и в непосредствена непосредственост до строящия се сега градски стадион на бул. " Осми крайморски полк ". Теренът от 14.46 дка беше платен през септември 2015 година от сдружението " Спортен комплекс Варна ", в което общината има 30% присъединяване. Останалите дялове са благосъстоятелност на " Химимпорт ". Обявената цена на договорката беше 18.3 млн. лева През април т.г. компанията, е придобила от " Корабно машиностроене " и имот от 10.5 декара за 10.4 млн. лева на ул. " Девня " във Варна.

По информация на " Кауфланд България " новият магазин е издигнат с акцент върху улеснението при извършване на покупки и в него са внедрени редица нововъведения - в дизайна и функционалността.
" Лесното насочване, бързината на извършване на покупки и уютната атмосфера в хипермаркета бяха водещи при проектирането и градежа, сподели Димитър Спасов, Председател на Управителния съвет на " Кауфланд България ". Клиентите би трябвало бързо да намират нужните им артикули и да се усещат удобно по време на извършване на покупки ".

Близо 150 са новите работни места в новия хипермаркет във Варна, а в цялата страна те са към този момент 6800. По данни на сдружението за каланендарната 2016 година, то е платила близо 125 млн. лева за налози и осигуровки на чиновниците си.

Веригата води класацията на стоте най-големи търговци на дребно в България като е направила 18% от общия им оборот, равняващ се на 9 милиарда лева Това сочи статистика на " Капитал " за предходната година. Лидерите в нея са четирите вериги за храни, чиито майки идват от немскоезичните страни - това са веригите Kaufand, Metro Cash&Carry, Lidl, Billa. Останалите компании за продажбата на бързооборотни артикули в тази група са българската " Фантастико ", " Табак маркет " (Lafka), профилирана в продажбата на цигари, питиета, захарни произведения и вестници, и литовската " Максима " (T-Market).

Веригата " Kaufland " принадлежи към една и съща немска група, която развива и марката " Lidle ". В края на август т.г. " Лидл България " купи терена на някогашен магазин " Пикадили " на ул. " Битоля " 1 във Варна за рекордната сума от 20.119 млн. лева Сумата е най-голямата, която немската верига е плащала до момента за собствен обект в страната.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР