Друго си е да имаме растение вкъщи. Внася една определена

...
Друго си е да имаме растение вкъщи. Внася една определена
Коментари Харесай

Кои стайни растения са опасни за домашните ни любимци?

Друго си е да имаме растение у дома. Внася една избрана прохлада в пространството, която не може да бъде сменена от нищо друго. Все отново е по-добре да отглеждаме същинска, вместо да си купим ароматизатор, нали? 

Съществуват обаче, които сигурно 90% от нас имат вкъщи, само че даже и не подозират, че могат да бъдат рискови за здравето на нашите домашни любимци. Време е да разберем кои са те и да предпазим животинките. 

Лилиум

Подарявали сме го по редица мотиви и в най-различни цветове. Отглежда се и в домашни условия. Не всеки техен представител е отровен. Но този, който е, е доста рисков за домашните любимци и по-точно за котките. Всяка част на растението се счита за токсична, като продължителното престояване към тях може да докара до повръщане, алергия и липса на вкус. 

Лилиумът оказва отрицателно въздействие и върху хората от време на време. Реакции като стомашно разстройство, главоболие, замъглено зрение и кожно раздразнение са безусловно вероятни, по тази причина е най-добре да им се радваме отдалеко или за малко.



Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР