Другият път като ви кажат, че пет поредни избора за

...
Другият път като ви кажат, че пет поредни избора за
Коментари Харесай

Сарелска: Разделението на властите у нас е сведено до два центъра - Банкя и Росенец

" Другият път като ви кажат, че пет следващи избора за две години било загуба на време и че избори до дупка нямало да доведат до нищо изключително, спомнете си събитията от през вчерашния ден и последните дни. От бомбата за почетно пенсиониране на Гешев, през катарзиса на Габриел, разбирай ГЕРБ и Движение за права и свободи, до късането на опашки от страна на Гешев и Сарафов. Истините, които ние всички знаем, само че е добре да ни ги кажат и по тв приемника. А точно, че разделянето на управляващите у нас е сведено до два центъра- Банкя и Росенец, или беловодски път- съгласно сезона.

Грозната истина за българския политически модел под формата на обвинявания, закани и признания, излезе на ярко само с помощта на тези по този начин ненужно скъпи избори, на това “безвремие ” както обичат да го назовават представителите на статуквото. Готова съм да заплащам цената на това безвремие всеки ден. Иначе оставаме в оная непоклатимост, в която Гешев е наслада, а двамата с Борисов си приказват на “шефе ” и “брат ми ”и спорят кой по-добре се прави на вманиачен. Държавата на “ти си го избра ”. На “Ало, Ваньо ”, на опраскването, на джуджетатата, на “мене няма кой да ме накаже ”. Тази страна, в която това дето “си се върти с 200 ”, си го отнасяме всички ние.

Предпочитам безвремие и да пада къщата от карти. Зрелищно. После ще санираме. "

Това написа журналистът Дарина Сарелска в персоналния си Facebook профил, във връзка със сагата " Гешев ".

" Да обобщим разбраното:

-Бойко Борисов предлага на Иван Гешев посланическо място. Той не се съгласява => следва атентат.

- ГЕРБ желае оставката на Гешев, получава поддръжка от Движение за права и свободи. Той не я дава => следват дейности на прокурорската квота във Висш съдебен съвет, които допускат отстраняването на Гешев.

- Заместникът на Гешев твърди, че той се меси в политиката откакто години наред му седи от дясната страна и следи (а и участва) в това месене. Следва това че Гешев му желае оставката.

- Заместникът твърди, че Гешев е рисков. Иска да го охранява страната, тъй като познавал “методите ” му.

- Гешев плаши по тв приемника Бойко Борисов с дело, в което има намесено дете с неразбираем статут, къща с едни изпрани пари и някогашна манекенка.

Сега всички тия имена да ги сменяем с постове. Бивш министър председател, сегашен основен прокурор, сегашен началник на следствието. Те се плашат с “видеа ", записи, гърмят атентати, търгуват посланически места като контрабандна стока.

И на тоя декор Корнелия Нинова отхвърля поддръжка на ГЕРБ не поради тая провинциална, треторазрядна и пошла кримка, а поради джендърите.

Бих споделила, че това е сага за нарушители и психопати, само че ми се коства много опростено. Та по тази причина няма да го кажа ", написа политическият публицист Полина Паунова.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР