Други заподозрени са избягали пеша в близка гора, добави Хинщайн. Облечени

...
Други заподозрени са избягали пеша в близка гора, добави Хинщайн.
Облечени
Коментари Харесай

Руски депутат: Двама от заподозрените за смъртоносната атака са били задържани след гонка

Други обвинени са избягали пешком в близка гора, добави Хинщайн.

Облечени в камуфлажни облекла нападатели нощес откриха огън с автоматизирани оръжия в концертна зала в покрайнините на Москва. При офанзивата, отговорност за която пое " Ислямска страна ", бяха убити минимум 60 души и 145 други бяха ранени, добавя Българска телеграфна агенция.

Хинщайн сподели още, че по време на преследването е бил открит огън и колата на обвинените се преобърнала . " Един терорист беше арестуван на място, а останалите избягаха в гората. В резултат на издирването към 03:50 часа беше открит и арестуван вторият обвинен. Издирването на останалите продължава. В интервенцията вземат участие всички правоприлагащи органи ", добави той.

При огледа на автомобила марка " Рено " са били открити револвер " Макаров ", пълнител за автомат " Калашников " и паспорти на таджикски жители, показва ТАСС.

През нощта шефът на Федералната работа за сигурност (ФСС) на Русия Александър Бортников, министърът на вътрешните работи Владимир Колоколцев, ръководителят на Следствения комитет Александър Бастрикин и шефът на Росгвардия Виктор Золотов рапортуваха на съветския президент Владимир Путин за хода на следствието на терористичния акт, осъществен в зала " Крокус сити хол ", съобщи ТАСС, като се базира на президентската пресслужба.

Путин е разговарял също с губернатора на Московска област Андрей Воробьов, с вицепремиера Татяна Голикова и министъра на опазването на здравето Михаил Мурашко за взетите ограничения за оказване на помощ на потърпевшите.

Министърът на изключителните обстановки Александър Куренков е уведомил президента за взетите ограничения за избавяне на хората и за оказване на цялата допустима помощ на потърпевшите. Министърът означи, че в тях са взели участие сътрудници на специфичните и силовите ведомства, се споделя в известие на пресслужбата.

Следственият комитет удостовери, че по предварителни данни при терористичния акт са починали повече от 60 души, и предизвести, че броят на жертвите може да нарасне.

Путин пожела на всички потърпевши бързо възобновяване и благодари на медиците, сподели вицепремиерът Голикова.

Руският президент още не е направил обществено изказване по отношение на офанзивата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР