Дронове са атакували военен завод в централния ирански град Исфахан

...
Дронове са атакували военен завод в централния ирански град Исфахан
Коментари Харесай

Дронове атакуваха военен завод в Иран

Дронове са атакували боен цех в централния ирански град Исфахан в събота вечерта, заяви CNN в неделя.
Прочетете още
„ Експлозия е избухнала в един от военните центрове, свързани с Министерството на защитата “, сподели заместник-началникът на сигурността на провинция Исфахан Мохамад Реза Джан-Несари, само че акцентира, че няма жертви.

Държавната осведомителна организация IRNA по-късно сподели, че детонацията е била породена от " дребни дронове ". „ Имаше несполучлива офанзива от дребни дронове против промишлен комплекс на министерството на защитата и за благополучие с прогнозите и към този момент въведените ограничения за противовъздушна защита, единствено един от тях удари “, сподели IRNA в обява в Twitter, цитирайки министерството на защитата на страната.

„ Системата за противовъздушна защита на комплекса съумя да унищожи два други дрона. За благополучие, тази несполучлива офанзива не умъртви никого и бяха нанесени незначителни вреди на покрива на комплекса ", гласи известието. Министерството заяви, че нападението е станало в 22,30 часа. локално време. Заводът е на към 440 километра южно от Техеран.

През последните няколко години към ирански военни и нуклеарни уреди избухнаха няколко детонации и подозрителни пожари. През юли 2020 година пожар раздра иранския нуклеарен комплекс Натанц, обект, който е основен за програмата на страната за обогатяване на уран, в провинция Исфахан. Иранските управляващи тогава взеха решение да не афишират обществено констатациите за аргументите за пожара заради опасения за сигурността

През октомври 2019 година петролен танкер, принадлежащ на Националната иранска петролна компания (NIOC), беше ударен и развален от две ракети. Говорител на Националната иранска танкерна компания в началото допусна, че може да е бил изстрелян от саудитска земя, само че по-късно това беше отхвърлено и иранското държавно управление не даде различно умозаключение.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР