Дрон на военновъздушните сили на Турция атакува покрайнините на Тел

...
Дрон на военновъздушните сили на Турция атакува покрайнините на Тел
Коментари Харесай

Турските дронове атакуваха сирийската провинция Ракка

Дрон на военновъздушните сили на Турция нападна покрайнините на Тел Абайад в северната сирийска провинция Ракка, съобщи SANA.

Според входяща информация вследствие на нахлуване от турски дронове в село Крънфул са починали петима души, измежду които две деца. Всички починали са били в кола, против която е изстреляна ракета.

Освен това се получава информация за жертвите и разрушенията от други региони, които са били нападнати от дронове.

Според кюрдската осведомителна организация "Фират " в сряда кюрдските сили, членове на обединението "Сили на демократичната Сирия " (SDS), по време на контраофанзива в северната провинция Ракка убиха осем бойци от формированията на протурската въоръжена съпротива.

Битката се разиграла в покрайнините на село Казаали на запад от град Тел Абайд.

След това, съгласно Фират, турската артилерия откри натоварен огън в тази гранична зона и вследствие на това кюрдите изгубиха два изтребителя.

Подразделенията на SDF организират военни интервенции в покрайнините на граничния град Рас ал Айн на север от провинция Хашек. Според Фират кюрдските милиции са съумели да завземат село Ел Арида от опозиционните групи.

Битките в този регион надвишават селищата Тел-Варид и Умм-Хашба. Турската войска употребява дронове за нанасяне на удари по наземни цели.

Според Фират, макар съглашението за преустановяване на огъня в региона на Тел Тамер, турската артилерия и танкове непрестанно обстрелват региона на Бу Сира.

Под свое огнено прикритие въоръжените опозиционни групи се пробват да завладяват селата Джеран и Хирбет Фарис. Отрядите на SDS отблъскват офанзивите си.

Освен това сирийският държавен ефирен канал Suria TV заяви за обстрел на спокойни квартали в град Алепо. Според него минимум пет снаряда избухнали в квартал Ал Хамдания. В отговор на нарушаване на примирието сирийската артилерия нападна бойни позиции в предградията на Рашидин.

Припомняме, че в понеделник Турция заплаши да възобнови военната интервенция в Сирия, като упрекна Русия и Съединени американски щати, че „ не извършват “ споразуменията, реализирани с Анкара за евакуиране на кюрдските сили от турско-сирийската граница.

Министерството на защитата акцентира, че Русия изцяло извършва изискванията на меморандума за Сирия, подписан в Сочи.

След това съветският министър на външните работи Сергей Лавров съобщи, че турските представители твърдят Москва, че " е неразбирателство, че никой в Анкара не слага под въпрос работата, която Русия прави, и че Турция не приказва за обновяване на интервенцията. "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР