Дрога и водачи, употребили наркотични вещества установиха служители на полицейските

Дрога и водачи, употребили наркотични вещества установиха служители на полицейските ...

Надрусан шофьор пръска дезинфектант в устата си, за да заблуди полицаи.

Дрога и водачи, употребили наркотични вещества установиха служители на полицейските управление в Горна Оряховица.

Единият пръсна. дезинфектант в устата си, за да излъже тест за наркотици, съобщиха полицията.

В сряда при провеждане на специализирана полицейска операция срещу разпространението на наркотични вещества в района на пътя за х. Божур са извършени проверки на три леки автомобила – "Пежо", "Мерцедес" и "БМВ", управлявани съответно от 21, 20 и 19-годишни, всички от Г. Оряховица.

Проверен е товарен автомобил "Дачия", собственост на куриерска фирма, управляван от 20- годишен, също от железничарския град. При проверка на водача на първия автомобил е установено, че същият е седнал зад волана, след употреба на наркотични вещества. Апаратът е дал положителна реакция за кокаин и опиати. Дал е кръвна проба за химичен анализ.

При проверка на водача на мерцедеса апаратът е дал положителна реакция на канабис и амфетамин.

Пробата на третия водач е положителна за канабис. В автомобила са намерени и иззети и около 4 грама тревата. Водачът на товарния автомобил в опит да заблуди полицейските служители преди проверката е пръснал в устата си дезинфектант, при което пробата за наркотични вещества е дала положителна реакция на канабис, а тази за алкохол отчела рекордно количество. Взета му е и кръвна проба за химичен анализ. Четиримата са задържани с полицейски мерки до 24 часа. Започнати са досъдебни производства. 

Източник: dariknews.bg