Древните миграционни модели разкриват защо някои европейци са изложени на

...
Древните миграционни модели разкриват защо някои европейци са изложени на
Коментари Харесай

Древните европейски миграционни модели, свързани със съвременните рискове от заболявания

Древните миграционни модели разкриват за какво някои европейци са изложени на по-голям риск от редица болести, в това число множествена склероза и Алцхаймер, съгласно реформаторски геномни проучвания.

Хилядолетни придвижвания на ловци-събирачи, фермери и степни скотовъдци оказват помощ да се изясни актуалното „ генетично разделяне “ в аспекти като височина и неустойчивост към болести като диабет, се споделя в четири публикации, оповестени в Nature в сряда.

Панконтиненталното изследване предлага изненадваща информация за това по какъв начин са еволюирали някои известни бичове за публичното здраве — и вероятни улики за това по какъв начин да управляваме тези опасности в актуалната ера.

„ Този ​​проект промени мнението ми и за мен самия ... и историята на Европа “, сподели Еске Вилерслев, професор в университетите в Копенхаген и Кеймбридж и един от създателите на проучването. „ Това, което вършат тези публикации, е да дефинират рамката за това по какъв начин да употребявате тези антични човешки геноми, с цел да разберете произ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР