Древните египтяни отправяли поглед към звездното небе, когато се нуждаели

...
Древните египтяни отправяли поглед към звездното небе, когато се нуждаели
Коментари Харесай

Разбери какъв знак си според древния египетски хороскоп

Древните египтяни отправяли взор към звездното небе, когато се нуждаели от съвет. Те вярвали, че звездите, под които сме родени, въздействат на нашите персона, живот и орис.

Тази форма на изкуство е оказала огромно въздействие върху актуалната астрология и сред тях има някои ясни прилики. Египетската астрология е релативно неразбираема тематика, само че това, което знаем, е, че всеки знак се основава на древноегипетски господ или богиня, както западната астрология се основава на зодиакалните знаци, пишат от Vesti.bg .

Всеки един от знаците в египетската астрология има своя еквивалент в актуалната такава. Например, в случай че сте зодия риби съгласно актуалната астрология, съгласно египетската за вас дава отговор богинята Изида.

Озирис – господ на подземния свят и арбитър на мъртвите – Овен

Родените по знака на Озирис постоянно се открояват със своята просветеност и деятелност. Тези хора са родени водачи и обичат да поемат отговорности в работна среда.

Виж още:

Мут – богиня-майка, кралица на боговете и божествена майка на фараоните – Скорпион

Ако Мут е вашият знак, най-вероятно сте доста фокусиран и целеустремен човек, знаете какво желаете и по какъв начин да го получите. Хората под този знак постоянно са чувствителни и сдържани, само че с времето стават по-уверени в себе си, също така са доста великодушни, търпеливи и очарователни.

Сет – господ на пустинята, войната, гръмотевиците, хаоса и виното – Близнаци

Ако сте родени под този знак, вие безспорно сте свободен дух, който жадува за нови завършения и провокации, евентуално ще бъдете добър комуникатор и обичате да поддържате връзка. За страдание имате избухлив характер.

Сехмет – богиня на войната, разрушението, разногласията и изцелението – Водолей

Родените под знака на Сехмет нормално са радостни и приказливи хора, те също са почтени и чувствителни характери. Неприятните им черти са припряност и фактът, че елементарно се наскърбяват.

Тот – господ на мъдростта, занаятите, йероглифите и науката – Дева

Тези хора обичат да поемат контрола и да водят групи от хора, те нормално са симпатични и уважавани. От друга страна, тези хора от време на време могат да бъдат нетърпеливи да завършат дилемите, сложени пред тях. МОгат да са доста наивни и от време на време мъчно се работи с тях.

Изида – богиня на магията на историята, на фамилията, знак на мъдростта и брачната честност на брачната половинка към мъжа, даже и след гибелта му – Риби . Хората под знака на Изида са директни и обичат да минават непосредствено на въпроса, те са доста енергични и игриви, с огромно възприятие за комизъм.

Виж още:

Хор – считан за първия фараон. Фараонът на Египет е негово олицетворение – Козирог

Хората, родени под знака на Хор, са смели, дръзки и оптимисти, те са доста фамилно насочени и са същински безоблачен лъч за своите близки. Те са доста фокусирани и ще създадат всичко допустимо, с цел да реализиран задачите си. Понякога обаче могат да бъдат упорити.

Хапи – господ на плодородието и нилските наводнения – Стрелец

Хората, родени под знака на господ Хапи нормално са с нежни и грижовни характери. Те обаче са импулсивни и постоянно желаят да преобладават.

Геб – бог-земя, член на хелиополската Енеада – Везни

Тези са надеждни, почтени и грижовни души, изключително към фамилията и приятелите си, само че също по този начин могат да бъдат чувствителни и срамежливи към хора, които не познават доста добре.

Бастет – богиня на насладата, празниците, танците, музиката, плодородието, настойничка на бременните дами – Рак

Хората, родени под знака на Бастет са спокойни и жадуват за баланс в живота си, естествено са срамежливи и избират по-тиха среда, до степен, в която даже могат да се изолират.

Анубис – господ, съпровождащ душите през тъмнината – Лъв

Хората под този знак са доста буйни и изобретателни, само че работят най-добре, когато са сами. Те са вглъбени в себе си, само че все пак авторитетни; нищо не е прекомерно комплицирано за тях.

Амон Ра – богът, основател на целия свят – Телец

Хората, родени под този знак, са мощни и работливи, те стават страхотни водачи, тъй като са положителни слушатели и нормално са известни измежду своите връстници. Въпреки това те са склонни да се ядосват бързо, когато са изправени пред разочароващи обстановки.

Виж още:

Изображение: iStock Photos

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР