Древни вируси, които са прекарали милиони години, криейки се в

...
Древни вируси, които са прекарали милиони години, криейки се в
Коментари Харесай

Проучване: Вируси на милиони години помагат в борбата с рака

Древни вируси, които са прекарали милиони години, криейки се в човешкото ДНК, оказват помощ на тялото да се бори с рака, считат учени.

Проучването e на института Франсис Крик в Лондон. То сподели, че спящите частици от тези остарели вируси се разсънват, когато раковите кафези излязат отвън надзор. Това несъзнателно оказва помощ на имунната система да стартира да нападна тумора.

Гел лакът става все по-популярен измежду дамите, а повода за това е, че е по-издръжлив на външни фактори

Учените, работели по изследването, считат да употребяват това изобретение в създаването на ваксини, които да подтикват лекуването на рака или даже да го предотвратят.

Изследователите са забелязали връзка сред по-добрата преживяемост при рак на белия дроб и част от имунната система, наречена B-клетки, групирани към тумори. В-клетките са частта от нашето тяло, която създава антитела и са по-известни с ролята си в битката с инфекции, като Коронавирус.

Какво тъкмо се случва при рака на белите дробове е било тайнственост, само че серия обаче от комплицирани опити, употребяващи проби от пациенти и проби върху животни, демонстрират, че клетките към момента се пробват да се борят с вирусите.

Средно 44% от дамите с рак на гърдата са имали рецепта за хормонални контрацептиви

„ Оказа се, че антителата разпознават останки от това, което се назовава ендогенни ретровируси “, сподели проф. Джулиан Даунуърд, асоцииран проучвателен шеф в Института Франсис Крик.

Ретровирусите имат способността да създадат копие на своите генетични указания в нашите лични кафези. Някои от тези непознати генетични информации с течение на времето стават кооптирани и служат за потребни цели в нашите кафези, само че други са строго следени, с цел да се спре разпространяването им.

Лабораторни проучвания върху животни демонстрират, че заместителят на захарта кара тромбоцитите да се съсирват по-лесно

„ Имунната система е излъгана, че туморните кафези са инфектирани и се пробва да отстрани вируса, тъй че това е нещо като алармена система “, съобщи проф. Джордж Касиотис, началник на ретровирусната имунология в центъра за биомедицински проучвания.

Имунната система се пробва да спре вируса, само че в този случай отстранява раковите кафези.

Проучването, оповестено в списанието Nature, разказва по какъв начин това се случва естествено в тялото ни, само че откривателите желаят да засилят този резултат посредством създаване на ваксини, които да научат тялото по какъв начин да търси ендогенни ретровируси.

Според него частта от мозъка, участваща в обработването на информация и вземането на решения, е изключително наранена, след използването на избрани храни

„ Ако можем да създадем това, тогава можете да мислите освен за лечебни ваксини, можете да мислите и за превантивни ваксини “, сподели проф. Касиотис.

Изследването е резултат от изследването TracerX, което наблюдава раковите болести на белите дробове в невиждани детайлности и тази седмица сподели „ съвсем безкрайната “ дарба на рака да се развива. Това накара откривателите, провеждащи изпитването, да призоват за повече фокус върху предотвратяването на рака.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР