Дрехи и раница на изчезналия Петър Лухов са открили хората,

...
Дрехи и раница на изчезналия Петър Лухов са открили хората,
Коментари Харесай

Откриха дрехи и раница на изчезналия Петър

Дрехи и раница на изчезналия Петър Лухов са разкрили хората, които го търсят. Организирана е огромната акция за търсене на 21-годишното момче  от Карлово, а в нея са се присъединили и водолази. Те са от пловдивския профилиран отряд. На място е и началникът на районно управление (на МВР) Карлово основен контрольор Сълко Литов, както и шефът на пожарната в Пловдив комисар Георги Мангараков.

Работи се по няколко версии. Едната е, че Петър е паднал в Стара река и тялото му се намира някъде сред водопада и вливането на реката в река Стряма. Друга версия е, че самичък е влезнал да се къпе.

" На моста намерихме зелена раница, в която е суичерът - пурпурен на цвят, с който е бил облечен денем, бяла тениска, телефонът му, дебитна карта, персонална карта, портфейл ", сподели Сълко Литов, шеф на РУ-Карлово, пред Карлово прес.

В региона постоянно идвали деца и младежи да се къпят в реката, макар че по това време на годината водите са доста буйни.

Иван Видолов, който е началник на ВЕЦ-Карлово, добави, че е рисково къпането във водоема. " Водата е студена, надълбоко е и постоянно има предпоставки за злополуки ", изясни той.

В интервенцията по издирването му през днешния ден участваха и водолази от Пловдив, а комисар Георги Мангараков, шеф на РДПБЗН-Пловдив, разкри, че сътрудниците му ще си свършат работата. " Вирове, оглед и където се постанова....ще влезнат и ще преценяват да не би самото тяло да е затиснато ", изясни Мангараков.

До светлата част на деня се допуска, че ще бъде претърсен целият регион на реката, която е с дължина към 12 километра.

Петър изчезна на 5 май, а последно камерата на ВЕЦ-а на водопада го е засякла в 19.15 часа. Вижда се, че момчето си чати с някого по телефона. Тогава е пращал фотоси на приятелката си. След това мистериозно следите му се губят. Издирването стартира на 6 май и не е спирало.

Петър е бил на излет с негови другари над Карлово. По техен роман, момчето използвало 2 типа алкохол. На връщане Петър се отделил от тях и поискал да се изкъпе в реката до водопада.

Колаж iskra.bg
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР