Дребнаво е НС да се занимава с кучето на Гешев.

...
Дребнаво е НС да се занимава с кучето на Гешев.
Коментари Харесай

Михаил Миков: При толкова много проблеми питаме кой храни кучето на Гешев

Дребнаво е Народно събрание да се занимава с кучето на Гешев. Ако по този начин ще вършат правосъдна промяна – нищо няма да създадат, съобщи пред Нова нюз някогашният ръководител на Народно събрание Михаил Миков, разяснявайки въпроса на Бойко Рашков от парламентарната естрада кой храни кучето във „ Вила на регентите ” в курорта Боровец, която се твърди, че основният прокурор е трансформирал в персонална резиденция.

„ Не знам какви са тъкмо разпоредбите, само че и основният прокурор – като всяко застрашено лице, би трябвало да има обезпечена защита и жилище – за него и фамилията му. Мисля, че това са по-малките проблеми, само че виждам какво дребнотемие е обхванало и Народно събрание, и необятната аудитория. Явно това я интересува – кой храни кучето на Гешев? Чудя се при толкоз доста проблеми, те да се занимават с такива нелепости ”.

Миков уточни като проблематични по този начин наречените „ каузи на трупчета ”.

„ По същества такива каузи няма. Има спрени каузи, прекъснати каузи, забавени каузи. Затова и още през 2008 внесохме и приехме „ премахването на безконечния обвинен ”, т.е. в случай че в двугодишен период, в случай че няма дейности от прокуратурата, лицето, на което е повдигнато обвиняването, може да внесе делото в съда. През 2010 година ГЕРБ го анулира. През 2013 година това беше първият закон, който внесох в Народно събрание и беше признат. През 2017-а – тъй като нямаха куража да го анулират, леко го фризираха и в този момент можеш да се оплачеш за „ бавност ” в съда. Това е проблем, който се взема решение за към ден или два. Не се взема решение обаче. Никой не го и дискутира. В същото време се приказва за делата на трупчета ”, безапелационен е той.

„ Доверието в органите на правосъдната власт пада по същия метод, по който е сринато и доверието в Народно събрание. Във властта изобщо в България. Всичко това можеше да стане по един естествен метод, вместо със замерянето с тези компромати и обвинявания пред медиите. Това още повече ще разклати доверието на жителите в страната. Дано и магистратите, и политиците си дават сметка за това. Има доста по-важни проблеми и въпроси за решение, които не са в общественото внимание, а тези пикантни тематики отвред се изсипват ”, разяснява той съвещанието на Прокурорската гилдия към Висш съдебен съвет по проблема с основния прокурор.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР