Дръзка кражба на бижута за милиони евро от Палацо дукале

...
Дръзка кражба на бижута за милиони евро от Палацо дукале
Коментари Харесай

Кражба на бижута за милиони във Венеция

Дръзка кражба на бижута за милиони евро от " Палацо дукале " в центъра на Венеция. Ударът бе осъществен в последния ден на изложбата " Съкровища на Могулите и махараджите " на индийски скъпоценности и артефакти. Тя е благосъстоятелност на катарския шейх Ал Тани.


Двамата причинители съумели да забавят задействането на алармата и отворили една от блиндираните витрини в двореца на централния площад Сан Марко във Венеция. Докато единият пазел, другият сграбчил брошка и чифт обеци. После се смесили с посетителите и съумели да се измъкнат безнаказано. Алармата въпреки всичко се присъединила, само че прекомерно късно.
Марко Одоросио, полицейски комисар: След задействане на алармата полицията е почнала широкомащабна интервенция за търсене на виновните. Случаят се проверява.
Отцепването на двореца и претърсването на посетителите не дали резултат. Откраднатите бижута са от злато, платина и диаманти. Митническата им стойност е 30 хиляди евро, само че в реалност костват няколко милиона, заяви полицията. Според нея двамата причинители са опитни експерти, тъй като са направили удара макар, че всички зали на двореца са оборудвани с високотехнологични охранителни системи. Вероятно кражбата е дело на цяла група.

Откраднатите брошка и обеци не са най-скъпите експонати в сбирката, събрана от катарския шейх Хамад бин Абдула Ал Тани. Тя се състои от 270 индийски бижута и обгръща интервал от 400 години - от Могулската империя до наши дни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР