Драстично са се увеличили катастрофите във Варненска област за първите

...
Драстично са се увеличили катастрофите във Варненска област за първите
Коментари Харесай

Драстично са се увеличи катастрофите във Варненска област в първото полугодие

Драстично са се нараснали злополуките във Варненска област за първите 6 месеца на годината по отношение на същия интервал на предходната. С 50% повече са случаите с потърпевши, а със 75% - със починали. Данните бяха показани на изключителното съвещание, свикано от Държавната организация " Безопасност на придвижването по пътищата " във Варна.

Варна

Основните аргументи за възникването на пътнотранспортни катастрофи са несъобразената скорост, отнемането на преимущество, както и използването на алкохол и наркотични субстанции. Най-проблемен остава пътят Варна-Бургас. Заради зачестилите произшествия по третокласните пътища, сериозните сектори ще бъдат обезопасени.
Малина Крумова, ръководител на ДА " Безопасност на придвижването по пътищата ": С ограничение в допълнение на скоростта на 60 километра и полагане на напречна пътна маркировка. Говорим за пътя Варна - Добрич на 9 километър и Варна - Оброчище на 7 километър.
Едно от местата, на които постоянно стават пътно транспортни катастрофи във Варна е тук, на отбивката за местността Траката. От години екипи на пътна полиция наблюдават за спазването на скорост до 40 километра без резултат. Затова след края на сезона, тук ще бъде построено кръгово кръстовище.

От началото на летния сезон е в ход и профилирана полицейска интервенция „ Пешеходна пътека ".
Главен контрольор Петко Камбуров, КАТ - Варна: Констатираните нарушавания от водачи, отнемащи преимущество на пешеходец, са 266, а броят на осъдените пешеходци за неспазване на разпоредбите за придвижване са 107.
За повишение на контрола на придвижването по пътищата във Варна ще спомогне и системата за видеонаблюдение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР