Драматична ситуация с работната ръка в Италия.Конферерацията на самонаетите занаятчии

...
Драматична ситуация с работната ръка в Италия.Конферерацията на самонаетите занаятчии
Коментари Харесай

Голям проблем в Италия! Засяга много българи

Драматична обстановка с работната ръка в Италия.

Конферерацията на самонаетите занаятчии в Италия " Конфартиджанато “ (Confederazione generale dell’artigianato italiano - Confartigianato) заяви, че съвсем половината от свободните работни места в Италия – 48%, не са заети, съобщи италианската новинарска организация АНСА, представена от Блиц..
-->
" Конфартиджанато “ започва програмата  " SOS за набиране на личен състав “ с отчет, в който се показва, че за италианските компании е все по-трудно да намерят работна ръка.

В отчета се споделя, че делът на изчезналите служащи в общия брой на плануваните за наемане работни места се е нараснал от 40,3% през юли 2022 година до 47,9% през юли 2023 година

" Това е тревожно заради необятно публикуваното събитие в цяла Италия и във всички браншове – от обичайните до цифровите и високотехнологичните действия.

Навсякъде се следи възходяща изключителна обстановка: през последната година делът на работните места, за които е мъчно да се намерят служащи, е повишен с 9.1% в южните региони, с 6.9% в централната част на страната, със 7,4% в северозападните региони и с 6.5% в североизточните региони “, споделят от конфедерацията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР