Драматичен театър Сава Огнянов“ започва новата 2024 година година с

...
Драматичен театър Сава Огнянов“ започва новата 2024 година година с
Коментари Харесай

Класически и съвременни пиеси през януари в ДТ „Сава Огнянов“

Драматичен спектакъл „ Сава Огнянов “ стартира новата 2024 година година с хитови заглавия и постановки. Театралната година започва със „ Странна преживелица с куче през нощта “ на 12 януари, по романа на Марк Хадън. Пиесата към този момент е известна измежду русенските фенове и събира аплодисменти с играта на актьорите и поставената настояща тематика - дали сме подготвени да приемем другия подобен, какъвто е, в случай че е друг от нас. Гост звездата в спектакъла е Стоян Радев, а Калоян Желев прави дебютната си роля.

Вечната тематика за любовта и парите е разказана в класиката на Йордан Йовков „ Боряна “, която ще се играе на 15 януари. Режисьор на пиесата е Бойко Богданов.

На 16 януари на русенска сцена гостуват Александър Сано, Башар Рахал, Луиза Григорова-Макариев и Любомира Башева в постановката „ Отблизо “. Това е история, която наблюдава дванадесет любовни епизода от живота на две дами и двама мъже, свързани от невидимите влакна на пристрастеността и привличането. Спектакълът не е целесъобразен за лица под 16 години.

Театърът показва „ Крали Марко – последната балканска легенда “ от Владимир Левчев на 19 януари. Историята споделя за един човек, който живее в съдбоносно и преломно време. Кой е Крали Марко – сън или действителност, мит или истина? Режисьор на спектакъла е Анастасия Събева.

На 22 януари Драматичен спектакъл „ Стоян Бъчваров “ Варна гостува на русенци с постановката „ Под Игото “ по Иван Вазов. Емблематичното за българската литература произведение е под режисурата на Бина Харалампиева, а в актьорския състав са имената на Иван Юруков, Стоян Радев, Симеон Лютаков, Христина Джурова, Даниела Викторова и други Драматургичният вид е на Юрий Дачев.

Първата премиера за новата 2024 година на държавна такса „ Сава Огнянов “ ще бъде показана на 29 януари. Нашумелият Мартин Макдона е създател на „ Куцльото от забутания остров “. Преводът, театралната редакция и режисурата са на проф. Пламен Марков. На русенските артисти партнират гостите Мая Новоселска и Цанка Цанева. До „ забутания остров “ доближава новината, че от Холивуд идват да снимат филм. Това е събитието което разпростира сюжета и развива характерите на героите на Макдона. За всеки присъединяване в фотосите е късмет да промени островната досада в живота си и да реализира лесна популярност.

Програмата за януари приключва на 30-ти с посещение на ДКТ „ Иван Радоев “ Плевен. Трупата слага в Камерна зала „ Гардеробът “ по творбата на Станислав Стратиев „ Максималистът “. Режисьор е Пресиян Кузов. Участват: Александър Кънев, Йоана Кирчева, Иван-Александър Дойчев, Генади Николов, Мариян Стефанов, Мариан Дулчев.

Всички спектакли в държавна такса „ Сава Огнянов “ стартират от 19:00 часа.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР