Драмата в Япония около любовта на принцеса Мако най-после намира

...
Драмата в Япония около любовта на принцеса Мако най-после намира
Коментари Харесай

Развръзка! Японските Хари и Меган най-после вдигат сватба

Драмата в Япония към любовта на принцеса Мако най-сетне намира развръзка. Японските Хари и Меган, както светът назовава императорската наследница и нейната студентска обич Кей Комуро ще сключат цивилен брак на 26 октомври, макар че народът на Япония не утвърждава това. Хората в Страната на изгряващото слънце считат, че Кей не дава отговор на високите морални стандарти в страната, камо ли на свръхвисоките условия на императорското семейство. Заради него обаче мако се отхвърля от всички трофеи и привилегии. Двамата ще живеят в Ню Йорк, където Кей неотдавна постави изпит за юрист и към този момент работи в адвокатска фирма в Манхатън. Мако пък е експерт по изкуство и ще работи в музей.

 Японската принцеса Мако ще подписа брак с избраника си - Любопитно - DarikNews.bg

Принцеса Мако и Кей Комуро се срещат за първи път през 2012 година, до момента в който следват дружно в университета в Токио. Двамата се сгодяват през 2017 година, а сватбата трябваше да се състои идната година. Заради финансовите проблеми на майката на Комуро, за която се твърди че има задължения, свързани с някогашен ухажор, сватбата бе отсрочена до изясняване и решение на казуса.

Големият медиен интерес към принцесата и фамилията на Комуро предизвикаха на Мако посттравматично разстройство. В Япония има стигма към психологичните болести и извънредно рядко се приказва за тях, изключително когато е за член на императорското семейство.

Самото признание на положението на прицесата провокира същинска медийна стихия в страната.

На 26 октомври обаче двойката ще си каже заветното „ да “. Очаква се събитието да е непретенциозно и да се пропуснат всички обреди, свързани със женитба на член от императорското семейство.

Съгласно японските закони дами, които са част от императорското семейство се лишават от статута си, когато се омъжат за елементарен човек. Това правило  не е годно за мъжете. Всеки напуснал императорското семейство получава еднократно заплащане в размер на 1,3 милиона $. Принцеса Мако от дълго време съобщи, че се отхвърля от тези пари, което я прави първата жена в историята на кралското семейство, която се отхвърля от сватбените обреди и заплащането.

Сватбата на Макао с елементарен човек ще прекъсне връзката със фамилията ѝ. Решението ѝ да стартира нов живот ще е самобитно бягство от отговорностите и като правоприемник на престола.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР