Драма и от едната, и от другата страна на границата.

...
Драма и от едната, и от другата страна на границата.
Коментари Харесай

В Одрин се питат: Няма ги българите, какво ще правим?


Драма и от едната, и от другата страна на границата. Причината - COVID-19, извършване на покупки, проби. Инвазията от българи в Одрин секна, откакто Турция бе добавена в листата на Здравното ни министерство с страни в „ алена зона “. Пристигащи от тях се позволяват в България при показване на годен дигитален Коронавирус документ за имунизация или за преболедуване, както и негативен резултат от PCR, извършен до 72 часа преди влизане в страната.

„ 99 на 100 от клиентите ми са от България, в този момент с условието за PCR този поток от хора ще секне “, споделя търговецът Метин Доган от Одрин, представен от турски медии, съобщи 24rodopi.com. „ Научих за това решение на управляващите в България преди два дни. Заредили сме с артикули преди седмици. Сега стоката си остава надали не за наша консумация “, жалва се и друга търговка - Сема Батал.

Всяка събота и неделя през декември Одрин се посещаваше от 12-13 хиляди българи, в делнични дни - сред 5 и 7 хиляди. От началото на коронавирусната пандемия в Турция са сложени близо 140 милиона дози от имунизациите против COVID-19. Това значи, че 62% от турското население е имунизирано. Одрин е обичана дестинация на доста българи, тъй като турската лира означи забележителен спад през последните месеци и е доста на ниска цена да се пазари там и в Истанбул.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР