Драконовските мерки за сигурност заради пристигането на европейските лидери и

...
Драконовските мерки за сигурност заради пристигането на европейските лидери и
Коментари Харесай

Варна вече е под блокада

Драконовските ограничения за сигурност поради идването на европейските водачи и турския президент стартират още от летището във Варна. По-късно към обед ще стартира най-видимата подготовка за това, което ще се случи в морската столица.

А неофициалната подготовка за срещата е почнала още преди 10 дни. По информация на NOVA от толкоз време във Варна има хора от турските секрети служби, които работят с българските си сътрудници, с цел да подсигуряват сигурността на Ердоган.

Първо в морската ни столица ще дойде Доналд Туск, а по-късно и Жан-Клод Юнкер. Последен ще дойде турският президент Ердоган. Той ще дойде у нас с антураж, пътуващ в два самолета, включващ защита и даже персонален готвач, който да ревизира храната му.

Очаква се трасетата, по които ще минат гостите до резиденция Евксиноград, да станат ясни в последния миг. От Министерство на вътрешните работи твърдят, че са взети всички ограничения за сигурност, само че не желаят да оповестяват точния маршрут.

Властите твърдят, че водачите няма да бъдат подложени на крайни обстановки. Пропускателният режим ще бъде подобен, че да се осигуря естествена проходимост в града. От ранния следобяд се чака да има патрулни коли, служители на реда и регулировчици на главните кръстовища във Варна. Служители на Министерство на вътрешните работи са командировани от цялата страна в морската столица, с цел да подсигуряват сигурността.

Освен това се готвят и два митинга във връзка височайшата аудиенция. Единия митинг е на партия „ Възраждане " на площад „ Независимост " от 12:00. Освен това „ Да, България " и ДСБ провеждат флашмоб пред катедралата от 12:30, с цел да изразят позиция против реакцията и държанието на Бойко Борисов по отношение на турския президент и неговата политика.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР