Драганов заяви, че Общинският съвет в Русе трябва да вземе

...
Драганов заяви, че Общинският съвет в Русе трябва да вземе
Коментари Харесай

Драгомир Драганов: Собствеността на русенското летище трябва да стане държавна

Драганов съобщи, че Общинският съвет в Русе би трябвало да вземе това решение, с цел да може летището да проработи

" За да проработи ЛетищеРусе, най-добре е собствеността му още веднъж да стане държавна, защото сега няма по какъв начин държавен оператор да вземе общинско летище ", показа на конференция националният представител от ГЕРБ-СДС от Русе Драгомир Драганов, предава.

Той е разговарял по въпроса с някогашния министър на превоза и зам.-председател на Народното събрание Росен Желязков и съгласно него, с цел да стартира най-сетне летището да действа, най-разумно е Общинският съвет в Русе да вземе решение собствеността от общинска да премине в държавна.

Драгомир Драганов е обсъждал с Росен Желязков и обстановката с опашките от тирове на Дунав мост. Бившият транспортен министър е коментирал, че има доста паркинги за камиони в Русе и край Бяла, които не се употребяват от водачите на тирове. Вместо това те се редят по пътното платно, защото няма обособена лента, където да изчакват, и основават напрежение за останалите транспортни средства. Драгомир Драганов ще сложи и въпроса с готовността на румънската страна за стартиране на ферибота Русе-Гюргево.

Той разяснява, че неналичието на постоянно държавно управление и на бюджет, в който да бъдат заложени средства за разнообразни инфраструктурни планове – като построяването на автомагистралата Русе - Велико Търново да вземем за пример, бави реализацията им.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР