ДПС ще управлява със стабилно мнозинство, за председател на местния

...
ДПС ще управлява със стабилно мнозинство, за председател на местния
Коментари Харесай

Новият кмет на Сунгурларе Димитър Гавазов се закле: Ще оправдая доверието на избирателите!

ДПС ще ръководи със устойчиво болшинство, за ръководител на локалния парламент е определен общинският водач Ружди Хаджен

Новоизбраният кмет на община Сунгурларе инж. Димитър Гавазов постави клетва и от на следващия ден към този момент влиза в управническия си кабинет. На тържествената сесия на Общинския съвет през днешния ден той даде обещание да работи за всички обитаеми места и с всички кметове, без смисли от коя партия са определени. 

„ Искам да изкажа своята признателност на жителите на община Сунгурларе, че поддържаха мен и екипа ми. Всички те ни се довериха, разчитат на нас, че точно ние сме хората, които ще вземат верните решения за нашата община. Осъзнавам отговорността, ще направя всичко допустимо, с цел да оправдая доверието им “, стартира речта си инж. Гавазов, откакто регионалният шеф на област Бургас Пламен Янев му даде огърлицата с герба на общината.

„ Очаквам рационални оферти и ползотворни полемики. Моят апел е да се стремим към консенсус по значимите за обществото тематики. Чакат ни 4 години, в които дружно да работим за просперитета на нашата община. В живота съм се убедил, че няма потребност от доста приказки, а от упорита работа, с цел да намерим баланс “, приключи кметът. 



На тържествената сесия клетва поставиха и новоизбраните общински съветници, както и кметовете на обитаемоте места. Областният шеф Пламен Янев съобщи щафетата на Николай Киров от ГЕРБ да води съвещанието преди да процедурата за избор на ръководител. 



" Да не забравите клетвата, която дадохме през днешния ден. Работете за жителите на община Сунгурларе, а не за персонални ползи. Надявам се всякога тази зала да бъде цялостна, както през днешния ден ", сподели Николай Киров. 



Две бяха предложенията – Николай Киров и Ружди Хаджен от Движение за права и свободи. С 11 гласа бе определен съветникът от Движението. За Хаджен гласоподаваха съпартийците му, а наподобява остарелият кмет доктор Георги Кенов, който в този момент е консултант, ще е новобранец. Само той и колежката му не поддържаха нито едно от предложенията. Движение за права и свободи обаче има устойчиво болшинство – както в Общински съвет, по този начин ръководи и Общината в лицето на новия кмет инж. Димитър Гавазов. Всъщност Хаджен се връща на остарялото си работно място, защото в предходния мандат точно той беше ръководител на локалния парламент.

Какво ще е първото нещо, с което ще се захване новият кмет, какви ще са целите му - очаквайте на следващия ден във Флагман.бг

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР