ДПС ще подкрепи за прекратяване на дерогацията за преработка на

...
ДПС ще подкрепи за прекратяване на дерогацията за преработка на
Коментари Харесай

ДПС ще подкрепи поисканата от ГЕРБ отмяна на дерогацията на Лукойл

ДПС ще поддържа за преустановяване на дерогацията за преправка на съветски нефт на “Лукойл Нефтохим Бургас ”. Това излиза наяве от известие на пресцентъра на придвижването.

Парламентарната група показва, че това е " въпрос от стратегическо значение за България и българските жители " и цитира думи на своя съпредседател Делян Пеевски, съгласно който гласуването на тази тематика " ще очертае доста ясно на чия страна са парламентарните партии и обединения ".

Малко по-рано стана ясно, че ГЕРБ ще внесе в Народното събрание плана за решение за лишаване на дерогацията на рафинерията " Лукойл Нефтохим Бургас ". Идеята е депутатите да задължат държавното управление в едноседмичен период да отнеме дерогацията на съветската компания.

Идеята идва, откакто преди месеци ръководещите в България лишиха дълготрайната концесия на пристанище " Росенец " от рафинерията и страната към този момент оперира инфраструктурата. Наскоро Народното събрание също одобри, че действието на изключението за " Лукойл " от общата европейска възбрана за импорт на съветски петрол и петролни артикули на територията на Европейски Съюз, ще завърши предварително - на 1 октомври 2024 година

По тематиката с анулацията на дерогацията се изрече и финансовият министър Асен Василев. Той акцентира, че Народното събрание към този момент е взело своето решение по въпроса и в случай че се предлага нещо ново, то би трябвало да бъде разисквано от цялото държавно управление.

" Знаете, че предходното решение беше взето въз основата на много обстойни отчети за това какво е допустимо да се случи като скорост на прехода ", сподели Василев, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР