ДПС разкри задкулисните планове на Иво Прокопиев и обърка сметките

...
ДПС разкри задкулисните планове на Иво Прокопиев и обърка сметките
Коментари Харесай

Форсмажорът на Нинова и непреодолимата сила на Петков

Движение за права и свободи разкри подмолните проекти на Иво Прокопиев и обърка сметките му
Едно нечакано изявление на вицепремиера Корнелия Нинова промени политическия дневен ред, удари с рикошет премиера и ни върна в първите дни на пандемията. Когато тогавашният министър председател Бойко Борисов разгласи, че внася в Народното събрание законопроект за въвеждане на изключително състояние, а целокупният народ потегли по юристи да се съветва дали това значи форсмажор. Знайни и незнайни адвокати се показваха в медиите, с цел да изясняват до каква степен пандемията от COVID-19 може да бъде третирана като събитие с непреодолима мощ и кой какво може да спести от отговорностите си. В последна сметка се оказа, че

с правата и свободите, а бизнесът и хората пиха по една студена вода, откакто отложиха за 6 месеца заемите си, а след това трябваше да заплащат спомагателни лихви и такси.

Сега, когато бизнесът е с провалени покупко-продажби поради войната в Украйна, властта още веднъж заприказва за форсмажор. Корнелия Нинова съобщи в сряда, че планува България да е първата страна в Европа, която ще промени законите си по този начин, че да отбрани пострадалите експортьори поради force majeure (непреодолима сила).

Не регистрира обаче един дребен форсмажор - че ГЕРБ е съпротива. И един огромен форсмажор - че непреодолимите сили са в самата ръководеща коалиция.

Така и не стана ясно кой ще се възползва от икономическия форсмажор. Но политическият към този момент удари и премиера, и четворната коалиция, и ментора й Иво Прокопиев.

Непреодолимата мощ на инфлацията към този момент се оказва най-болезнена. Усети го първо Кирил Петков. Постъпването на бензина и олиото

мъж издъхна на опашката в бургаски супермаркет, а българите се юрнаха да се презапасяват с всевъзможни артикули от първа нужда, откакто финансист № 1 Асен Василев допусна, че идната спекулативна цена ще е на брашното. Макар да съумя да убеди народа, че зад галопиращите цени стои пъкленият проект на ГЕРБ, Василев не съумя да разсее опасенията, че страната не е в положение да се оправи с изключителната обстановка. Роди се нов боязън - след Жан-Виденовата зима може да заговорим за Кирил-Асенова пролет. Накрая цялата виновност за бензина бе хвърлена персонално върху две компании, което накара целия бизнес да настръхне, защото не е ясно кой ще е идната нарочена жертва. Момчетата от Харвард може и да са виртуози в ръководството на риска, само че към момента дишат във врата на Борисов при ръководството на спекулата.

Влизането в кръгова защита разумно отекна в ръководещата коалиция.

Непреодолима мощ стана бакалавърската степен на някогашна банкерка от Сити банк България, която въпреки и приключила " Принстън ", се оказа че не дава отговор на изискванията за гуверньор.

Защото съгласно закона тя би трябвало да е магистър. Опитът адхок да се трансформират разпоредбите освен удариха на камък, само че и родиха неосъществим нов съюз - между  " ИТН ", ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ". Форсмажорната четворка посече " Продължваме смяната " и наложи единствено 7 дни период за показване на претенденти.

Втората непреодолима мощ стана Еър полисингът. И тук спирачка удари президентът Румен Радев, който настоя единствено родни изтребители да пазят небето ни. Намеси се и Българска социалистическа партия, когато се заприказва, че американският боен министър идва в България, с цел да изиска една от дребното ни бойни гордости - С-300, да замине за Украйна. Преговорите с американците се оказаха толкоз оживени, че даже анулираха държавното съвещание, което трябваше да се произнесе за икономическия форсмажор. А

" Кой? " с " Къде е министър председателят? ".Непреодолима мощ удари и гуруто на кабинета Иво Прокопиев. Той събра на доклад министрите на следващата си среща " Бизнес-правителство ", само че единствено ден по-късно се разбра, че обещанията, които бяха дадени там, няма по какъв начин да бъдат изпълнени. Планът за възобновяване и резистентност се оказа в следващ форсмажор.

Брюксел ни го върна, откакто единствено преди седмица Петков и Василев внесоха окончателните корекции. Стана ясно за какво проектът се е бавел до момента. Разкритието направи Движение за права и свободи. Зам.-председателят на Движението Йордан Цонев разгласи, че в Плана е трябвало да бъдат добавени планове на Прокопиев, свързани с акумулатори и фотоволтаици.

Така Прокопиев вместо да събира следващото финансиране от сладкото си подмолно ръководство, влезе още веднъж в пояснителен режим. От една страна му се наложи обществено да разгласи, че няма да прави бизнес с батериите. А от друга - да преглътне горчилката от осветление на подмолните му проекти до момента. Хамид Хамид разкри, че точно Прокопиев е бил " емисарят ", който е съветвал Любомир Каримански да се откаже от конкуренцията за Българска народна банка в интерес на персонален интерес. А Десислава Атанасова удостовери, че

Колкото по-дълго продължава войната в Украйна, толкоз по-голям ще става обсегът на икономическото изключително състояние.

По-страшен за властта обаче е политическият форсмажор, при който непреодолимите сили стартират да работят по този начин центробежно, че опустошават всичко по пътя си. Като нищо може да взривят обединението и да се осъществен думите на Тома Биков, че форсмажорът в стопанската система ще докара до форсминор във властта.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР