ДПС пуска сигнал за незаконни действия на МВР, оглавявано от

...
ДПС пуска сигнал за незаконни действия на МВР, оглавявано от
Коментари Харесай

ДПС пуска сигнал за незаконни действия на МВР до евроинституциите

ДПС пуска сигнал за противозаконни дейности на Министерство на вътрешните работи, ръководено от Бойко Рашков, до европейските институции.

Изпращаме систематизирана информация до Европарламента и Еврокомисията за безобразията, осъществявани по време на предизборната акция и в деня на изборите - 10 юли и 14 ноември, изясни водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на брифинг в коридорите на Народното събрание.

Той изброи поименно всички еврокомисари и шефове на комисии в Екологичен потенциал, които ще бъдат сезирани.Става въпрос главно за нарушение на правото на Европейски Съюз - с многочислените нарушавания на правата на българските жители, за които сме получили сигнали в централата. Нарушения на човешко достолепие, цялост на личността, на независимост и сигурност, на сдружаването и други, изброи водачът на Движение за права и свободи.

На парламентарните избори и в акцията ние, от Движение за права и свободи, получихме доста сигнали от симпатизанти и членове, които са били подложени на напън и тормоз от милицията в България, тъй като полицията не би си разрешила това, разяснява Карадайъ.

Подкрепяме всички законни дейности на органите на реда, само че против милиционерщината ще се борим и ще пазиме демокрацията и правовата страна, както постоянно сме го правили, безапелационен бе водачът на Движение за права и свободи.

Той описа за всеобщи насилствени инспекции на лицата и имуществото им, като в действителност учредения за тях липсвали или не били задоволителни по смисъла на закона. В доста от сигналите са осъществени и, можем да предположим закононарушения, като предотвратяване посредством принуждение и заплашване на конституционни права за гласоподаване, нарушение тайната на вота и други, изясни той.

Категорично ще поддържаме всички органи на реда в законните им дейности против порочното събитие платен избор. Но изрично ще се противопоставим зад този заслон да се правят репресии и нарушение на демократични правила. Тези дейности не са срещу страната, а в отбрана на държавността, демокрацията и отбрана на правата и свободите на жителите, изясни Карадайъ.

Имахме нарочна политическа задача, само че в този момент изпращаме систематизирана информация след получените отговори от формалните институции за полицейския произвол на Министерство на вътрешните работи под управлението на Бойко Рашков, изясни президентът на АЛДЕ и евродепутат от " Обнови Европа " /ДПС Илхан Кючюк.

И изясни, че желаят Европейска комисия да следи правата на индивида, в частност правата на малцинствата.

В брифинга се включи и Бехчет Емролов - юношески ръководител в Айтос и зам.-шеф на Общинския съвет, претендент за народен представител, който е бил един от репресираните. Той описа, че по неразбираеми аргументи е бил привикан 3 пъти в районно управление (на МВР) Айтос, тъй като раздавал предизборни материали по време на акцията. Това повлия директно на изборите в нашата община и доста хора, в това число част от екипа ми, се отхвърлиха да работим дружно в акцията. Регистрирали са в Европейски Съюз гражданска петиция, която всеки реплесиран и унизен да поддържа.Карадайъ подсети, че Движение за права и свободи са били за машинно преброяване на хартиените бюлетини, тъй като то се оправя с 3-4 гловни генерални проблеми в изборния развой - големия брой недействителни бюлетини, големия брой сбъркани и поправяни секционни протоколи, физическото броене на хартиените бюлетини и субективния детайл в това.

Наложеният машинен избор по този метод не бил добър модел, по тази причина не би трябвало да се отстрани вота с хартиените бюлетини.За закриването на спесъдилищата и прокуратурата би трябвало да се работи постепенно и деликатно, предизвести Карадайъ. Той подсети, те са били основани преди години отново по рекомендации от Брюксел. Трябва да създадем сериозен разбор какво желаеме да реализираме като правосъдна система и чак тогава да пристъпи към дейности, добави той.За тези 9 месеца, в които днешните ръководещи са в ръководството под разнообразни формати, рецесиите се задълбочават, а не се вземат решение, разяснява още водачът на Движение за права и свободи, представен от Епицентър.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР