ДПС протестира в декларация от парламентарната трибуна заради вандалски акт

...
ДПС протестира в декларация от парламентарната трибуна заради вандалски акт
Коментари Харесай

ДПС захапа ГЕРБ за партЕотите, има криза на държавността

ДПС стачкува в декларация от парламентарната естрада поради вандалски акт с поругани мюсюлмански гробове в Добрич в Деня на Съединението. "Този акт е блестящо доказателство за рецесия на държавността ", съобщи доктор Хасан Адемов.

Той укори ръководещите и загатна, че преглъщат крайни прояви на националистите, включително техните съдружни сътрудници от Обединени патриоти. ГЕРБ мълчат, както мълчаха, когато бяха блъскани, влачени възрастни хора на границата по изборите. Както мълчаха, когато се сипеха закани, че ще ни стъпчат, когато ни гонят от родните ни домове, когато ни отхвърлят правото да бъдем част от нацията, както мълчаха когато се одобряваха решения за промяната на имената на местности ",упрекна ръководещата партия депутатът от Движение за права и свободи.

"Не, те не просто мълчат, те дадоха власт точно на тези сили, без да си дават сметка за сериозните последици ", засяга той още веднъж Оперативна програма. "Мълчанието им не е единствено плод на къса памет, а недържавническо и рушащо демократичността. Дълг към всички демократични партии е да запазим мира и да осмислим девиза "Съединението прави силата " по метод който да подсигурява демокрацията в страната ", моли Адемов.

"Призоваваме всички институции да осъдят вандалския акт, а способените органи неотложно да подхващат всички дейности за откриване на причинителите. Когато приказваме за тях, да знаем, че става въпрос за провокатори ", загатна Хасан Адемов, като посочи какъв брой е значимо да се запази етническият модел в страната, за който има заслуги създателят на Движение за права и свободи Ахмед Доган.

"Днес всички загрижени за демокрацията и мира в страната и района би трябвало да кажем твърдо и изрично "не " на всяка демонстрация на сходни позорни актове на вандализъм, на всяка форма на ненавист и ксенофобия, на разделянето и опълчването. Днес всички демократични сили би трябвало да кажем твърдо и изрично "да " на правата и свободите на жителите, на толерантността, на общочовешките и европейските полезности, на демокрацията и мира ", съобщи Хасан Адемов. По думите му Народното събрание би трябвало ясно да си даде сметка за належащи законови решения.

Когато ръководещите са заети единствено и само с това по какъв начин да запазят властта, държавността ерозира, демокрацията е в рецесия, правата и свободите на жителите са под опасност, ценностната система е компрометирана, всички ние сме превърнати в заложници на борбите в ръководещата коалиция или по-скоро в ръководещата партия, означи Хасан Адемов, съобщи Дир.бг.

Дълг на всички демократични партии през днешния ден е да запазим мира и да защитим демокрацията, да осмислим девиза "Съединението прави силата " по метод, който да подсигурява мира и демокрацията в страната, европейското ни бъдеще и разцвет, сподели още той.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР