ДПС предлага програма за ускорени реформи и иска програмно правителство.

...
ДПС предлага програма за ускорени реформи и иска програмно правителство.
Коментари Харесай

ДПС поиска смяна на властта и програмно правителство

ДПС предлага стратегия за ускорени промени и желае програмно държавно управление.
"Доста хора не са разбрали посланието на нашия почетен ръководител Ахмед Доган. Разбираме желанието на държавното управление да му бъде обезпечен един вътрешнополитически комфорт, с цел да се концентрира върху Европредседателството, само че ние от Движение за права и свободи нямаме по какъв начин да му го осигурим ", сподели за БНР депутатът и заместник-председател на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов.
Той добави, че в Движение за права и свободи са уверени, че както техните гласоподаватели, по този начин и всички български жители, желаят тъкмо противоположното.
"Управляващите доста бъркат като поясняват нашата институционална продкрепа, от време на време в Народното събрание се вижда, че ГЕРБ и Движение за права и свободи поддържат едни и същи закони, като поддръжка за стабилността на ГЕРБ. Не е! Това е една поддръжка за стабилността на нашата страна, като обезпечаването на комфорт на определението с националистите няма по какъв начин да си го позволим! Никой няма да ни елементарни, в случай че не сложим значимите за всички български жители проблеми - неналичието на съществени промени, които да подобрят работата на всички публични системи: опазването на здравето знаете последните проблеми, които имахме там; образованието, сигурността, корупцията; корупцията утежнява бизнес-средата и административните услуги; неприятната успеваемост, най-много при разходване на обществените средства ", посочи Ахмедов.
Докато не се оправим с това и до момента в който не се оправим точно с бедността, демографския срив и най-много да увеличим и приходите на нашите гласоподаватели и на всички поданици на България, ние няма да спрем, заявява депутатът от Движение за права и свободи.
България се нуждае от стратегия за ускорено развиване, с цел да навакса изоставането си по отношение на останалите европейски страни, безапелационен е Ахмедов.
"В нея проблемите би трябвало да бъдат дефинирани, а промените на публичните системи- дълбоки. Такава стратегия обаче не може да бъде построена с търсене единствено на „ аритметическо болшинство “ в Народно събрание. С Националистите това е едно аритметическо болшинство. Ние сме за сформиране на една стратегия, в която да се обединят много политически партии, с цел да можем да създадем това ускорено развиване, тъй като доста изоставаме във връзка с останалите европейски страни. Затова имаме и решение на нашия управителен орган - Централния съвет, да се демонтира тази власт ", изясни той.
Този ремонт не значи безусловно присъединяване или наложително влизане на Движение за права и свободи в ръководството. Според Ахмедов, ГЕРБ и Обединените патриоти не могат да осъществят сами препоръчаната ускорена стратегия: "В момента ръководят ГЕРБ и националистите. Ние всички, по време на акцията, сме се срещнали стратегиите и на ГЕРБ, на националиститеи на безусловно всички политически партии, които са в българското политическо пространство. Когато погледнеш тези стратегии, виждаш, че няма по какъв начин стратегиите на ГЕРБ и на "Обединените патриоти " да съответстват. Тоест това болшинство, което се направи, няма по какъв начин да осъществя една ускорена стратегия за развиване на страната. Те даже не си съответстват, дръзвам да кажа, на 50 %. Всички сме осведомени. Е, тогава какво се получава в страната? В страната се получава едно боксуване, едно затъване!!! Това нещо може да се реализира или посредством избори, или в този момент с един ремонт на това ръководство. Като го демонтираме, или отиваме на избори, или вършим ново програмно държавно управление с тази стратегия, за която приказваме - за ускорено развиване. Тази стратегия може да се реализира като в нея се набележат промените и всички политически партии поддържаме Парламента при осъществяване на тези промени, тъй като тези промени ще изискват доста ново законодателство, и оттова нататък държавното управление да ги извършва ".
По време на Европредседателството България би трябвало да упорства в дневния ред на Европейски Съюз да влязат значими за страната тематики като участието в Шенген и присъединението към Еврозоната, счита Ахмедов.
Депутатът не спести на Българска социалистическа партия рецензията си във връзка с вота на съмнение, против кабинета, който ще бъде гласуван във вторник: "Имаше неща, които да внасяме дружно. В един миг споделиха: "Сами ". Надделява очевидно популизмът някъде. Трябва и от това да се отървем, само че ще му пристигна времето на всичко ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР