ДПС отново е партийният лидер на Лудогорието. Партията на Доган

...
ДПС отново е партийният лидер на Лудогорието. Партията на Доган
Коментари Харесай

ДПС обърна мача в Лудогорието: 7 депутати

ДПС още веднъж е партийният водач на Лудогорието. Партията на Доган съумя да вземе заслужен реваш след кметските избори, на които ГЕРБ тържествуваше след безапелационна победа в Шумен, Търговище и Силистра. Тогава изненадващо даже Българска социалистическа партия се снабди с градоначалник в Разград, а Движение за права и свободи остана единствено със селски кметове.

Днес резултатът от вота за парламент в четирите града на Североизтока е 7 депутатски мандати за Движение за права и свободи и едвам 5 за ГЕРБ.

Само още две политически сили съумяха да пробият в района. Българска социалистическа партия – вкарва четирима народни представители, а „ ИТН “ – двама.

Най-разгромяваща е успеха на Движение за права и свободи в Търговище и Разград. Там Движението вкарва по двама депутатите, а останалите два се разпределят сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия.

Движение за права и свободи изпраща от Търговище в Народното събрание двама от членовете на Оперативното си бюро - Джейхан Ибрямов и Имрен Мехмедова . Енергийният министър Теменужка Петкова още веднъж става народен представител, само че разликата й с Движение за права и свободи е 10 000 гласа. От Българска социалистическа партия депутат става военачалник Кольо Милев, който до момента бе представител от Сливен.

Движение за права и свободи има двама депутати и от Разград -  зам. ръководителят на партията Ахмед Ахмедов и досегашния народен представител инж. Ихсан Хаккъ. Само Десислава Атанасова съумява да влезе в Народното събрание от ГЕРБ, още веднъж на съвсем 10 000 разлика от партията на Доган. Българска социалистическа партия вкарва енергийният специалист Таско Ерменков.

Макар и с нов лидер в Силистра Джевдет Чакъров , Движение за права и свободи съумя да приближи резултата на ГЕРБ, макар упованията на партията на Борисов, че ще вземе два мандата. Членът на управлението на ГЕРБ Тодор Тодоров влиза в Народното събрание. Оспорвано бе и третото място: новата лидерка на листата на Българска социалистическа партия Вяра Емилова надделя едвам със 700 гласа сценариста на Слави Драгомир Петров.  

Най-оспорвана бе напреварата в Шумен , където на кметските избори Движение за права и свободи остана на четвърто място, а ГЕРБ очакваше с лекост да вземе 3 от шестте места.

Кампанията, водена от ръководителя на партията Мустафа Карадайъ обаче обърка проектите, като изпревари Българска социалистическа партия и смъкна разликата с ГЕРБ до 3000 гласа. Така двете огромни партии в региона си разделиха по две места, а останалите двама депутати са Иван Иванов от Българска социалистическа партия и сценаристът на Слави Йордан Стоянов, който изпревари аления претендент тъкмо с един глас.

Кои ще са депутатите от Движение за права и свободи и ГЕРБ към момента не е ясно, тъй като водачите – Мустафа Карадайъ и просветителният министър Красимир Вълчев са определени и от други региони.

Областният водач на Движение за права и свободи Айсел Руфад през вчерашния ден изпрати отворено писмо до всички симпатизанти и гласоподаватели на партията в област Шумен, с която им благодари за поддръжката.

„ Благодарим Ви за смелостта, която проявихте и преодоляхте страха от подлия вирус. Много от Вас пострадаха надълбоко и трайно от тази пандемия. Много от Вас имаха естествени човешки причини  да останат пасивни в деня на гласуването. Вие обаче се мобилизирахте и отидохте до урните. Приемете нашите благодарности и за това, че не се огънахте и пред още една силна  опасност – тази от нашите политически съперници, в това число от тези които предадоха Движение за права и свободи - Шумен и станаха придатък на една непозната партия. Именно те възприеха и приложиха на дело против Вас модела  на мутризацията в политиката. Тази тяхна експанзия,  достигнала до нервност,  беше не по-малко рискова за доста от Вас. Вие обаче запазихте достолепие и по тази причина в този момент за нас е чест да бъдем Ваши политически представители “, написа Руфад.

Тя увери, че работата за идващите избори стартира от през днешния ден и по този начин даде поръчка, че Движение за права и свободи ще нападна първото място на идващ избор в Шумен.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР