ДПС категорично отрече твърденията на лидера на БСП Корнелия Нинова,

...
ДПС категорично отрече твърденията на лидера на БСП Корнелия Нинова,
Коментари Харесай

ДПС отрече Порожанов да е номиниран от Пеевски, обвини Нинова в популизъм

ДПС изрично отхвърли изказванията на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, че предприемачът и народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски е номинирал Румен Порожанов за аграрни министър, а народен представител от партията на Ахмед Доган упрекна Нинова в популизъм и шовинизъм, съобщи " Дневник ".
По-рано през днешния ден Народното събрание освободи Порожанов и назначи досегашния народен представител от ГЕРБ Десислава Танева за министър на земеделието. Против гласоподаваха само петимата присъстващи в пленарната зала народни представители от Движение за права и свободи.
На въпрос на публицисти дали Порожанов е посочен за министър от Движение за права и свободи и по-конкретно от Делян Пеевски зам.-председателят на парламентарната група на Движение за права и свободи Халил Летифов разгласи: " Те (БСП, б.а.) също са от този модел на национализма и популизма. Не виждаме никакви доказателства. Всеки носи отговорност за дейностите си. А държанието на Българска социалистическа партия? Нека каже госпожа Нинова за какво е такова. Залитат по национализма и популизма. Изчерпаха ли тяхната управническа стратегия и предложенията за опция? Те са част от този модел на национализма и популизма. "
Летифов не отговори на въпроса къде е Пеевски, който е втори в листата на Движение за права и свободи за евродепутати, и дали взе участие в предизборната акция.
Депутатите от Движение за права и свободи мотивираха гласовете си срещу персоналните промени в Министерския съвет с обстоятелството, че решението е едно. Ако гласуванията били две, щели да поддържат оставката на Румен Порожанов и да гласоподават срещу избора на Десислава Танева с претекст, че са срещу болшинството от " националисти и популисти " и тъй като макар промяната обстановката си оставала същата.
На въпрос дали Движение за права и свободи желае държавното управление да падне в този момент Халил Летифов разгласи: " От първия ден сме споделили, че това държавно управление с това болшинство е нездравословно за страната. Две години сме очевидци на тези национализми и и популизми. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР