ДПС излезе със заявка за ”демонтиране” на националистите от управлението,

...
ДПС излезе със заявка за ”демонтиране” на националистите от управлението,
Коментари Харесай

ПОЛИТОЛОГ ТВЪРДИ: Властта предстои да се преформатира, тъй като сме крайно дисбалансирани

Движение за права и свободи излезе със поръчка за ”демонтиране” на националистите от ръководството, а министър председателят Борисов предизвести съдружните си сътрудници да внимават с тона към тях. Според политолога проф. Мария Пиргова властта следва да се преформатира, защото сме извънредно дисбалансирани.

"Независимо какво прави властта, ръководството не стига до хората. Движение за права и свободи е обикновено да тръгне още веднъж към властта, само че огромният фактор за тях е протичащото се в Турция и опита на Ердоган да направи ДОСТ. Също по този начин и дейностите на Русия в района. Причината е в ръководството на Борисов – този път това ще е краят на неговия потенциал ", означи политическият анализатор пред Bulgaria ON AIR.

Истинският проблем на днешната политика, по думите на писателя Димитър Недков, е в връзката – както сред партиите, по този начин и сред тях и обществото.

"Забелязвали ли сте държанието на така наречен "националистически " партии? Те са радикално разнообразни преди избори и откакто се овластят. Не може да си министър председател на толкоз взривоопасна примес каквато е Балканите и да имаш националисти във властта. ГЕРБ остави зам.-председателят си да се държи като прохождащ неолиберал – той отблъсква и дребното останали мислещи хора. Партията има доста сериозен PR проблем ", изясни Недков.

Той добави, че Ахмед Доган се приготвя да се произнесе към тази взривоопасна обстановка. В момента Балканите и националистическите придвижвания ще се окажат доста комфортен авариен вид за похищение на публичното внимание от проблемите, които Брюксел самичък си е основал, безапелационен бе писателят.

По отношение на външната ни политика проф. Пиргова акцентира, че Бойко Борисов не може да бъде фактор, защото няма страна зад тила си.

"Във външната ни политика Борисов може да бъде само подвластен от външни фактори и да се подчинява на външни сили. Държи се като куриер, който обикаля европейските страни – нито реализира резултати, нито отива с съответни оферти. Той осъзнава, че няма политически запас зад тила си ", съобщи тя.

А Димитър Недков добави, че не може да си фактор, в случай че страната ти е изгубила националния си суверенитет и използваш изрази като "големите началници ".

Проф. Пиргова посочи, че огромната болежка на обществото са бедността и опазването на здравето, а не толкоз корупцията.

"Корупцията наподобява неизлечима на фона на тази правосъдна система. Темата на вътрешната ни политика не е корупцията, защото никой няма силата да я разисква, тъй като се постанова смяна на правосъдната система ", изясни политологът.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР