ДПС е против намаляване на партийната субсидия на един лев.

...
ДПС е против намаляване на партийната субсидия на един лев.
Коментари Харесай

Йордан Цонев: ДПС е против намалена партийна субсидия от 1 лев, това е популизъм

ДПС е срещу понижаване на партийната дотация на един лев. Това e популизъм, който ще докара до тежки последствия за демокрацията в България - ще се върне тоталната взаимозависимост на партиите от предприемачи, олигарси и горист бизнес. Тази теза застъпи заместник-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев по време на съвещанието на парламентарната комисия по бюджет и финанси.
Борисов: Предлагаме 1 лев дотация на партиите "С парите, които ще се спестят от това, ще строим детски градини и ясли ", сподели още министър председателят
Цонев изясни при започване на своето изявление, че политическите партии или се финансират от бюджета, или от олигарсите, или от „ инициативни " предприемачи. „ Трети вид няма ", разяснява той на съвещанието, на което бе показано предлагането на ГЕРБ за понижаване на партийната дотация на един лев от 1 юли 2019 година.

„ Още при оповестяване на нашата самодейност, ние казахме няма ли гаранция, че ще паднат цените - няма да осъществяваме намаляването на Данък добавена стойност ", уточни Цонев.

Цонев сподели още, че са изрично срещу този популизъм за понижаване дотациите на партиите. „ Не може една неточност в методиката да бъде причина - партиите да изпаднат според ", разяснява още депутатът.
Цонев напомни, че още когато се е въвело въпросното квадратче с " не поддържам никого " са предупреждавали, че това е „ нелепост ".

„ Тук няма отговорни. Не е отговорна изпълнителната власт, че има такова пояснение кое е автентичен и кое нереален глас ", сподели още заместник-председателят Йордан Цонев.

Въпреки възраженията предлагането за партийната дотация бе признато на първо четене от Комисията по бюджет и финанси към Народното събрание.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР