ДПС е оптимист за съставяне на правителство. Това заяви зам.-председателят

...
ДПС е оптимист за съставяне на правителство. Това заяви зам.-председателят
Коментари Харесай

Станислав Анастасов разкри ходовете на ДПС за кабинет

ДПС е оптимист за сформиране на държавно управление. Това съобщи зам.-председателят на Движение за права и свободи Станислав Анастасов в изявление за Българска национална телевизия след съвещания при президента Румен Радев.

„ Но има цена, която не можем да платим “, добави той, визирайки политическите сили, които отхвърлят евроатлантическите полезности, на които те са последователи, като „ Възраждане “.
-->
„ Отстъпление от евроатлантическите полезности, е цена, която освен Движение за права и свободи, само че и България не може да си разреши да  заплати “, безапелационен бе Анастасов.

Той изрично отхвърли чертаенето на „ всевъзможни червени и розови линии “, които минират разговора.

Анастасов акцентира, че се поставят старания за съставянето на постоянно държавно управление, тъй като налице са всички дадености да се излъчи постоянен кабинет, както и да има парламентарно болшинство, което да донесе непоклатимост на политическата система и страната.

Движение за права и свободи ще поддържа политики, безапелационен бе Анастасов, като акцентира, че Движението ще взе участие във всички форми на разговор.

„ Напълно наясно сме, че българските жители имат очакване за постоянно държавно управление, не по друга причина, а тъй като проблемите им стават все по-големи от ден дневно. Същото важи и за българския бизнес. В същото време и проблемите на българския бюджет и фиск стават по огромни, тъй като имаме ужасно завещание “, разяснява още депутатът от Движение за права и свободи.

Колкото до болшинството за избора на Вежди Рашидов за началник на 48-я парламент и връщането на хартиената бюлетина, което да залегне в избора на бъдещо държавно управление, Анастасов съобщи: „ Гласуванията са по съответни тематики. Не виждам директна връзка с образуването на държавно управление, тъй като то се базира на съответни политики. Това не е модел на ръководство “. За Движение за права и свободи връщането на хартиената бюлетина е въпрос на доверие в изборния развой.

На въпрос дали Движение за права и свободи желаят при тях да пристигна третия мандат Станислав Анастасов отговори: " Да, несъмнено, ние не бягаме от нашата отговорност. Ако отговорността пристигна при нас, ще създадем всичко допустимо освен на думи ". 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР