ДПС е диалогична и демократична партия, с Делян Пеевски сме

...
ДПС е диалогична и демократична партия, с Делян Пеевски сме
Коментари Харесай

Джевдет Чакъров: На този етап, форматът на управление е ПП-ДБ и ГЕРБ

Движение за права и свободи е диалогична и демократична партия, с Делян Пеевски сме равнопоставени. Ахмед Доган е почетен ръководител и в устава на партията е разказано какви са неговите отговорности.


Това съобщи Джевден Чакъров, който дели лидерската позиция в Движение за права и свободи дружно с Делян Пеевски след решението на XI Национална конференция на придвижването.

Добре, че България има подобен политик и визионер, сподели Чакъров пред бТВ по отношение на присъединяване на почетния ръководител на придвижването в ръководството на партията.

С него се виждаме, колкото е належащо. Обсъждаме политически въпроси, посочи Чакъров.

Всичко е обикновено, благодарим му за посланията, отговори Джевдет Чакъров, запитан за отсъствието на Доган от конгреса на Движение за права и свободи преди седмица.

Сегашните действителности допускат съответни и мъдри решения, сподели Чакъров и отхвърли да отговори на въпроса дали и в този момент е като в неотдавнашното минало, когато Ахмед Доган разпределя порциите в страната.

Няма какво да се връщаме към тематики, коментирани неведнъж. Има ново групово начало в лицето на двама ръководители. Ясно е записано всичко, няма какво да разясняваме, съобщи Чакъров.

Като съпредседател на Движение за права и свободи той поема външнополитическите връзки в партията: Познавам доста от хората в изпълнителната власт на европейско равнище, познавам и доста водачи.

В отговор на въпроса какво мислят в АЛДЕ по тази причина, че другият съпредседател – Делян Пеевски, е глобен от две страни – и от Англия и от Съединени американски щати, Чакъров не отговори. Той сподели, че няма информация Пеевски да има възбрана да посещава Турция и съобщи, че в бъдеще двамата ще създадат аудиенция в прилежащата страна.

Всякакви опити за подстрекателство за надделяване, са несъстоятелни. Ние ще работим дружно. Имаме доста добър синхрон и идващите стъпки на Движение за права и свободи ще са в надграждане, разяснява сълидерството си с Пеевски Джевдет Чакъров.

По думите му Движение за права и свободи е фактор на непоклатимост. Относно сегашното ръководство на страната и идната ротация, той сподели: Двата съществени субекта в сглобката – ПП-ДБ и ГЕРБ, би трябвало да създадат своя разбор. Ние следим нещата и призоваваме за разсъдък.

Имаме доста фрагменти с експертиза, само че дано да забележим по какъв начин ще се реши въпросът с държавното управление, сподели Чакъров по отношение на постовете в регулаторите, където Движение за права и свободи има интерес да влезе.

Не желаеме Движение за права и свободи да бъде включено в съдружното съглашение, не желаеме министри, сподели още той и посочи: На този стадий, публично, това е форматът на ръководство на страната – ПП-ДБ и ГЕРБ.

Това, че с ГЕРБ ни съответстват позициите, не значи нещо друго, добави съпредседателят на Движение за права и свободи. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР