ДПС – Кърджали има специално и символично място в географията

...
ДПС – Кърджали има специално и символично място в географията
Коментари Харесай

Структурата на ДПС в Кърджали отбелязва 33 години от учредяването си

ДПС – Кърджали има особено и алегорично място в географията и в политиката на България.

Само в случай че погледнем последните изборни резултати, не знам дали има друга област в страната, където някоя партия на регионално равнище да е спечелила с над 70 % от изборните резултати. Движение за права и свободи – Кърджали са изборните експерти в изборната география “. Това съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на тържественото честване по повод  33-ата годишнина от основаването на Oбластната конструкция на Движението за права и свободи в Кърджали – най-голямата организация на партията в страната. Той съобщи на кърджалийската конструкция специфичните поздрави от почетния ръководител на Движение за права и свободи доктор Ахмед Доган.
 Репресирани
Активът на ДПС-Кърджали се събра в неделя вечер в комплекс „ Арпезос “, с цел да отпразнува със особено празненство 33-ата годишнина от основаването на регионалната конструкция. Празничното събитие, проведено от Областния съвет на Движение за права и свободи, почетоха още учредители на партията в региона, репресирани и политзатворници, зам.- ръководителите на Движение за права и свободи доктор инж. Хасан Азис и Ахмед Ахмедов, ръководителят на Младежко Движение за права и свободи и депутат от Хасково Сезгин Мехмед, зам.- ръководителите на Младежко Движение за права и свободи Нилгюн Исмаил и Танзер Юсеинов, народните представители от кърджалийския многомандатен регион Мукаддес Налбант, Адлен Шевкед, Байрам Байрам, инж. Павлин Кръстев, Хайри Садъков, Анджей Джандев, и двамата от Смолян, Ертен Анисова (Добрич), Елхан Кълков (Благоевград), Хатидже Георгиева (Сливен), регионалният ръководител на Движение за права и свободи в Хасково Мехмед Атаман, кметът на община Минерални бани – Мюмюн Искендер, кметът на община Стамболово – Аднан Йълдъз, кметът на община Маджарово – Ерджан Юсуф. Тук бяха още депутати от предходни мандати на Народното събрание, кметове на общини от региона, управленията на 7-те общински структури на Движение за права и свободи, представители на Женските и на Младежките общински структури на Движение за права и свободи, ръководители на Общински препоръки от региона, кметове на обитаеми места, членове и симпатизанти на партията. Празничното събитие почетоха още районният мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди, някогашният основен мюфтия Фикри Сали.

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ напомни исторически обстоятелства от 70-те години на предишния век до 1989 година, довели до основаването на Партията. „ През 1990 година когато всички международни анализатори оценяваха България като най-рисковата страна на Балканите от междуетнически спор, при учредяването на Движение за права и свободи нашият почетен ръководител сподели: „ Не на реваншизма! “. И след 33 години България в международен проект е известна с един голям политически артикул, наименуван български етнически модел, чийто проектант е доктор Ахмед Доган “, съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Той акцентира, че в случай че през 60-те, 70-те и 80-те години  по време на съпротивата хората са платили за тяхната чест и достолепие с цената на живота си, с цената на свободата и здравето си, в случай че по този метод стигнахме до 1990-ата година да учредим Движението за права и свободи, и през днешния ден след 33 години народна власт в България, ние от Движение за права и свободи, като честваме нашият рожден ден, няма по какъв начин да не кажем, че Движение за права и свободи ще пребъде, тъй като 33 години Движение за права и свободи прави политика със своите младежи и залага на бъдещето. Тук пред учредителите на партията можем да кажем, че имаме почтени, образовани, знаещи и можещи младежи, които почтено могат да продължат делото, което завещахте Вие, почтено да продължат заветите с философията на заедността, завещани ни от Почетния ни ръководител доктор Ахмед Доган “,  отбеляза Мустафа Карадайъ.
 IMG 2071
Зам.-председателят на Движение за права и свободи и кмет на община Кърджали доктор инж. Хасан Азис стартира своето одобрение пред актива на партията с признателност към първо учредителя и основателя на Движение за права и свободи – почетният ръководител доктор Ахмед Доган. „ Ако на една политическа партия учредителите не се одобряват като продължители тази политическа партия няма настояще и бъдеще. Ако една политическа партия няма до себе си генерации партийци участващи в политическия живот на страната – тя няма бъдеще. И тук се крие тайната за 33 години триумф на Движение за права и свободи!  И всичко това изискуем на визионерството на Почетния ни ръководител доктор Ахмед Доган, на продължителите на концепцията Движение за права и свободи и на ръководителя ни Мустафа Карадайъ. Осми януари за нас е празник, честваме основаването на Движение за права и свободи – Кърджали “, съобщи доктор инж. Хасан Азис. Той означи, че Кърджалийската организация през тези 33 години заслужава всичко, което е постигнала – триумфите си, отговорността и развиването на района и България. „ Доказали сме, че Движение за права и свободи 33 години гради, развива и пази демокрацията в България! “, съобщи доктор инж. Хасан Азис.
 IMG 3009
От името на целия Областен съвет и от името на цялата организация Областният ръководител на Движение за права и свободи Ресми Мурад изрече признателност на почетния ръководител на ДПС  – доктор Ахмед Доган, всички репресирани, учредители на партията, които са се борили за права и свободи, достолепие, религия и вяра, име и език. „ Нашата партия, водена от ръководителя Мустафа Карадайъ през последните години се потвърди, че умее да се бори за правата, свободите и за всичко, което е нужно за един български жител “, съобщи Ресми Мурад. Той акцентира, че през последните две години всички дружно са минали през тестването на четири избори за Народно заседание и един избор за Президент. „ Искам да изкажа моята признателност и благодарност към ръководителя на партията Мустафа Карадайъ, че на изборите през ноември 2021 година той пое уговорката и отговорността да бъде нашият претендент за президент. На тези избори Областната организация на ДПС-Кърджали реализира отличен избирателен резултат с помощта на нашата кандидат-президентска двойка, нашите претенденти за народни представители, с помощта на общинските ръководители на Движение за права и свободи, Общинските кметове и всички членове и симпатизанти на Движение за права и свободи в региона “, съобщи Ресми Мурад.
Приветствие към присъстващите насочиха още националният представител Мукаддес Налбант, учредителят на Движение за права и свободи в община Ардино Неджатин Рюстем, някогашният народен представител във Великото национално заседание и един от основателите на Движение за права и свободи в община Кирково Хюсеин Карамолла.

По мотив 33-ата годишнина от учредяването на ДПС-Кърджали беше получен приветствен адрес от Атидже Алиева – Вели, евродепутат от ДПС/ “Обнови Европа “ “.  С едноминутно безмълвие беше почетена паметта на всички жертви на така наречен „ Възродителен развой “, починали учредители на партията, репресирани и политзатворници.

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, заместниците му доктор. инж. Хасан Азис и Ахмед Ахмедов и регионалният ръководител на Движение за права и свободи Ресми Мурад връчиха благодарствени приветствени плакети  и специфични дарове на учредителите на Областната конструкция на Движение за права и свободи в Кърджали. Не липсваше несъмнено и огромна празнична торта, която беше разрязана от ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, репресирани, учредителите на партията в региона.
 IMG 3015
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР