Дойдох, за да кажа едно голямо благодаря за маските -

...
Дойдох, за да кажа едно голямо благодаря за маските -
Коментари Харесай

Премиерът Борисов: Едно голямо БЛАГОДАРЯ за маските!

„ Дойдох, с цел да кажа едно огромно благодаря за маските - по 65 000 дневно ". С тези думи министър-председателят Бойко Борисов се обърна към управлението и служащите на предприятието " Калинел " ЕООД в Троян. В най-тежкия интервал на рецесията, подбудена от ковид, компанията интензивно произвеждаше маски и направи подаяние, с което взаимно с общината подкрепя преоборудването на двете лечебни заведения в района.

Собственикът на предприятието Марин Радевски посочи, че в завода работят над 1600 индивида, а измежду чиновниците има служащи и от Киргизстан и Виетнам. По думите му в района безработица на процедура няма. Кметът на Троян Донка Михайлова означи, че на територията на общината се оформя бизнес зона от дребни и микро предприятия, а опасенията й за сериозен спад на капиталовия интерес поради рецесията от COVID-19 не са се оправдали.

„ Гледайте какъв огромен цех, какъв прекрасен град ", сподели още министър председателят Борисов, до момента в който разглеждаше най-голямото индустриално дружество в област Ловеч, което е и най-големият шеф в района.

Фирмата е водеща в производството на домакински текстил в Европа и е една от най-големите компании в страната. Специализирана е в производството на декоративни възглавници, възглавници за спане, завивки, протектори и калъфи за матраци. Клиенти на предприятието са водещи международни търговски вериги.

Премиерът Борисов прегледа индустриалните площи и даде висока оценка на новото и съвременно съоръжение. А от управлението на предприятието акцентираха, че за 10 години оборотът им е повишен съвсем 3 пъти.

Основната фабрика и администрацията на компанията се намират в Троян, само че предприятието разполага с индустриални центрове в Червен Бряг и във Враня, Сърбия.



 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР