Дойдох на форума на Стандарт Да! На българската храна, защото

...
Дойдох на форума на Стандарт Да! На българската храна, защото
Коментари Харесай

Градинарите: Очакваме на форума на Стандарт да ни чуят

" Дойдох на форума на " Стандарт " " Да! На българската храна ", тъй като се надявам, че някой от ръководставата на министерствата на стопанската система и земеделието ще ни чуе. Защото нашият бранш и ние, неправителствените организации от бранш “Плодове и зеленчуци ”, през последните 10 месеца, откогато работи служебното държавно управление, сме пренебрегнати от диалози с управлението.

 Защото съгласно земеделския министър Явор Гечев ние сме дребни и незадоволително мощни, с цел да пазиме ползите на нашите производители ". Това съобщи Марияна Милтенова, ръководител на УС на Националния съюз на градинарите, по време на форума на " Стандарт ".
-->
Според нея организацията има задоволително експертен потенциал, с цел да пази ползите на производителите и " да реагира против несъответстващите наредби в министерството на земеделието ". " Това е повода, заради която желаят да ни затворят устите.

 Създават се нови браншови организации, които са апологети на решенията на министерството на земеделието. Няма да разясня по какъв метод се интерпретират неща в закона за браншовите организации, в  които беше обещано преимущество на кооперациите и се записват като неправителствени организации, а повторно ги виждаме като организации на производителите ", сподели Милтенова.

Тя също подлага на критика наредбата за министерството на земеделието за проследяемост на храните, като я дефинира като опит за рекет на бизнеса. 

На края на изявлението основният редактор на “Стандарт ” – госпожа Славка Бозукова предложи на зам. министъра на земеделието Георги Събов да направи обособена среща със сдружението на градинарите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР