„Дойде ли ти до гуша? Не чакай, а действай!“ Под

...
„Дойде ли ти до гуша? Не чакай, а действай!“ Под
Коментари Харесай

Не чакай, а действай! - стартира глобалната кампания за профилактика на щитовидната жлеза

„ Дойде ли ти до гуша? Не чакай, а действай! “

Под този надпис започва Национална осведомителна и скринингова за ранна профилактика на щитовидната жлеза. Организатори и сътрудници на акцията са Национална пациентска организация, Сдружението на засегнатите от болести на щитовидната жлеза ВИОМ и шведските медицински лаборатории Синево, част от Medicover Group

Като част от акцията са планувани редица осведомителни начинания, както и безвъзмездни скринингови прегледи с следваща здравна диагностика на преференциални цени в местоположения на.

Основен фокус на акцията тази година е нуждата от ранна диагностика на болесттите на щитовидната жлеза . Заболяването постоянно се откриват късно и това може да докара до утежняване качеството на живот на пациентите.

 a iStock/Getty Images

Сред основните медицински експерти, които ще станат част от осведомителната акция и пациентските уебинари, са: доцент доктор Пламен Попиванов, доктор Наталия Темелкова, проф.д-р Здравко Каменов, доцент Боян Нончев, доцент Мира Сидерова, доцент Александър Шинков и други

В рамките на месец юни 2022 година се плануват скринингови акции на териториите на лаборатории Синево в София и Пловдив, за които ще бъде належащо авансово записване в По време на скрининговите прегледи, пациентите ще получат безвъзмезден ехографски обзор от експерт ендокринолог. В взаимозависимост от резултатите от прегледа и недоволствата, които пациентът е споделил, лекарят може да предложи проучване или пакет от диагностични проучвания на префенциални цени, които могат да бъдат направени на място.

 a iStock/Getty Images

По този метод, по време на акцията „ Дойде ли ти до гуша? Не чакай, а действай! “, пациентите ще получат опция да изпълнят целия цикъл на профилактика и ранна диагностика – в комфортно за тях време, в рамките единствено на едно посещаване.

На 26-ти май се организира първият от поредицата пациентски уебинари в границите на акцията на тематика „ Щитовидната жлеза – какво би трябвало да знаем за нея? “ . Той бе гледан от повече от 200 фенове онлайн, които имаха опция да задават свободно своите въпроси.

На 7 юни 2022 година (вторник) от 16:00 ч. ще се организира вторият от поредицата пациентски уебинари. Тема на събитието е „ COVID-19 и щитовидна жлеза “ и ще се излъчва онлайн във, където всеки искащ ще може да насочи своите въпроси към лекторите през секцията за мнения под видеоклипа.

 a

В рамките на уебинара ендокринологът доцент доктор Боян Нончев, Клиника по ендокринология и заболявания на обмяната – УМБАЛ „ Каспела “ – гр. Пловдив, ще показа тематиката „ COVID-19 и щитовидната жлеза – има ли връзка сред тях, периодичност на развиване на проблемите и рискови групи пациенти “.

По време на събитието ще вземе присъединяване и пациент, който ще показа своята персонална история, след преболедуване с COVID-19 - проблеми с щитовидната жлеза след прекаран ковид, затруднения и по какъв начин са били преодолени.

Участие на събитието ще вземе и Мария Силяновска, ръководител на Сдружение ВИОМ, ще показа своя опит като представител на пациентската общественост и какви типове сигнали от други пациенти получава Сдружението.

Организатори и сътрудници на акцията са Национална пациентска организация, Сдружението на засегнатите от болести на щитовидната жлеза ВИОМ и шведските медицински лаборатории Синево, част от Medicover Group.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР